LA Clippers halen Lance Stephenson binnen

Door

Lance Stephenson LA Clippers

Afgelopen maandagavond werden de LA Clippers en Charlotte Hornets het eens over een opvallende trade. Matt Barnes en Spencer Hawes verkassen naar de Hornets, terwijl Lance Stephenson naar de Clippers vertrekt.

Teleurstellend seizoen
Vorig seizoen stond Stephenson ook al op het punt om naar de Clippers te verkassen, maar toen ging een deal op het laatste moment niet door. Vrijwel daarna tekende de oud-speler van Indiana Pacers bij de Hornets. Maar tot een gelukkig huwelijk kwam het niet.

In 62 wedstrijden mocht de small forward slechts 25 keer starten. Daarnaast waren zijn statistieken een stuk minder als in zijn laatste seizoen bij Indiana. Met gemiddeld amper acht punten, vijf rebounds, vier assists en een schotpercentage van amper 38 beleefde Stephenson een teleurstellend seizoen.

Nieuwe Kans
Al enkele jaren zochten de Clippers versterking voor de small forward positie, en met het aantrekken van Stephenson hoopt men eindelijk de gewenste versterking te hebben binnen gehaald. Bij het team van coach Doc Rivers krijgt de voormalig college-student van Cincinnati een kans om zijn loopbaan uit het slop te trekken.

Bij Indiana toonde ‘Born Ready’ zich een waardevolle speler. Een wing die offensief altijd wat kan brengen en defensief zijn mannetje kan staan. De Clippers hopen die versie van Stephenson in huis te halen en niet de versie die de Hornets kregen. De Clippers kunnen komend seizoen afwachten en dan beslissen wat ze met de teamoptie voor Stephenson ter waarde van 9,4 miljoen euro aanvangen.

Waardevolle versterking
Bij de Charlotte Hornets ziet men in Matt Barnes en Spencer Hawes twee waardevolle versterkingen. De twee NBA-veteranen moeten het team van coach Steve Clifford naar de play-offs loodsen. General Manager Rich Cho reageerde opgetogen over deze trade, en wenst Stephenson het allerbeste bij de Clippers:

“We are pleased to add a pair of proven veterans to our team. Spencer Hawes is an experienced big man whose outside shooting gives us additional flexibility on offense. Matt Barnes is an experienced veteran who knows the NBA. Also, we’d like to thank Lance for his contributions last season. He was a consummate professional during his time with us.”

In 2014 lukte het de Hornets nog wel om de play-offs te bereiken, maar afgelopen seizoen wist men zich niet te kwalificeren voor de postseason. Club-eigenaar Michael Jordan wil maar al te graag succes boeken met de franchise, en mikt volgend seizoen weer op het bereiken van de play-offs.

Foto: NBA.com

3 Reacties
 1. Tom 5 jaar ago

  Goede trade, maar brengt naast zijn gedrag meer met zich mee. Ik zie hem bijvoorbeeld niet als een sf. Veel meer als een sg die graag de bal in zijn handen heeft zoals Monta Ellis. Dan is de vraag of hij zich zo kan aanpassen dat cp3 meestal de bal heeft. In Charlotte werkte dat niet met Walker net als het in Dallas niet lukte tussen 2 ballhandlers Rondo en Ellis (of bijv meer terug Ellis en Curry). In indiana lukte het goed omdat george hill en paul george prima offball kunnen spelen net als beverly zich meer focust op D en Harden de bal handelt. De toekomst zal moeten blijken of hij het net zo kan invullen als een Jamal Crawford. Hopelijk wel want qua talent zijn ze er uiteraard op vooruit gegaan.

 2. Bahadir 5 jaar ago

  Interessante trade. Ben echter nieuwsgieriger naar welke SF de Clippers gaan halen, want zoals hierboven ook is vermeld zie ook ik Lance niet als een ‘3’.

  Maar dit is slechts het begin van de trademania. Many more trades to come #WojBombs

  • Jan Snijder 5 jaar ago

   Lance is inderdaad geen SF. Er zal dan ook zeker nog versterking bij moeten via traden of een goedkope freeagent. Tom snijd een mooi punt aan. Paul is de primaire ballhandler en Lance heeft deze rol liever ook. Hij zal dus meer van de bal af moeten spelen en wat mij betreft, heeft hij nog niet laten zien daar effectief in te zijn. We zullen moeten zien wat er gaat gebeuren, het kan in ieder geval twee kanten op.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen