Kuester weer onder de vleugel van Brown

Door

Zo vlieg je de laan uit bij de Detroit Pistons en zo ben je een belangrijke man in de technische staf van de Los Angeles Lakers. Toen John Kuester weer op de markt was, heeft Mike Brown direct zijn kans gezien en zijn voormalig assistent bij de Cleveland Cavaliers naar de engelenstad gehaald.

Afgedankt door de franchise in de autostad. Uitgekotst door de Bad Boys, want de relatie tussen Kuester en zijn Pistons was verre van goed.

Naast twee teleurstellende seizoen –Kuesters record in Detroit is 57-107- kenmerkte deze seizoenen zich vooral door akkefietjes. Maar dat alles heeft de 56-jarige achter zich gelaten.

Nieuw avontuur lonkt en dan nog wel bij zijn maatje uit Cleveland, waar hij zich tussen 2007 en 2009 bezighield met de aanval van de Cavs. Nu gaat hij Brown helpen met het veranderen van Jackson’s legendarische triangle tactiek naar Brown’s dribbelen en penetratiestijl.

,,ik ben erg verheugd om met Mike en voor de Lakers te werken. Dit is toch een van de beste organisaties in de NBA”, meldde de kersverse assistent hij in een statement.

,,Ik weet wat hij met zich meebrengt”, verklaarde de nieuwe hoofdcoach van de Lakers. ,,Hij is erg goed in het effectief communiceren met spelers. Daarbij leert hij ze waardevolle dingen die aan beide kanten te gebruiken zijn. Dat is een kwaliteit waar ik veel respect voor heb en waardeer. Ik kijk er naar uit om weer met hem te gaan werken.”

Na heel even op eigen benen te hebben gestaan, keert hij terug naar z’n oude stiel; die van rechterhand van de hoofdcoach. Voor zijn periode in Detroit was Kuester al 14 jaar werkzaam in de league als assistent.

Naast de Cavaliers zat hij ook bij de Boston Celtics, Philadelphia 76-ers, Pistons, Orlando Magic en new Jersey Nets op de bank.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen