Kostbare nederlaag voor de Philadelphia Eagles

Door

Philadelphia Eagles v Washington Redskins
De Philadelphia Eagles kunnen de play-offs zo goed als vergeten. Door een 27-24 nederlaag bij de Washington Redskins liggen de Eagles uit de play-offs bij een zege van de Cowboys. De San Diego Chargers wisten een vergelijkbaar lot te voorkomen. In Santa Clara kwam de ploeg sterk terug in de tweede helft en wist de ploeg van Philip Rivers de 49ers na verlenging te verslaan (38-35).

De kansen voor de Eagles op de play-offs zijn door de nederlaag flink geslonken. De Eagles zijn kansloos voor een een wild card en moeten de divisie dus winnen. Dit gebeurt alleen als Dallas haar laatste wedstrijden verliest en de Eagles moeten volgende week winnen. Een zege van de Cowboys is genoeg om zich te plaatsen. De Detroit Lions zijn door de nederlaag van de Eagles in ieder geval zeker van de play-offs.

De Eagles kunnen alleen zichzelf verwijten dat ze zo goed als uitgeschakeld zijn voor de play-offs. Mark Sanchez was 37-50 voor 374 yards, een persoonlijk record. Ook gooide Sanchez echter een interceptie en verloor hij een fumble, goed voor twee turnovers, een categorie waarin de Eagles het slechtst zijn van de hele NFL. Twee van de drives van Philadelphia leidden tot korte field goals, maar deze werden beide gemist door rookie Cody Parkley, die last had van een hamstringblessure.

De Redskins wisten wel raad met de kansen die het van de Eagles kreeg, onder meer dankzij deze touchdown run van Alfred Morris.

In het vierde kwart kwamen de Eagles echter sterk terug van een 24-14 achterstand en na een succesvolle field goal van Parkley was de stand weer gelijk en niet veel later kregen de Eagles de bal terug met een laatste kans op de zo belangrijke zege. Dat was het moment dat Sanchez zijn interceptie gooide, met als gevolg dat de Redskins vlak voor tijd een simpele field goal binnen konden trappen en het seizoen van hun divisie rivalen konden verpesten. De Eagles (9-6) moeten vandaag afwachten of de Cowboys de Eagles nog een laatste kans geven. In dit geval moeten de Eagles volgende week in New Jersey winnen van de Giants.

Voor de Redskins (4-11) komt volgende week een einde aan een teleurstellend seizoen. De Cowboys (mogelijk op zoek naar een cruciale zege) komen dan op bezoek. Voor RG3 misschien wel de laatste kans te bewijzen dat hij de quarterback van de toekomst voor de Redskins is.

Indrukwekkende comeback Chargers
San Diego Chargers v San Francisco 49ers
De San Diego Chargers leken afgelopen nacht een gevoelige nederlaag te gaan leiden in de wild card race. De ploeg van quarterback Philip Rivers stond halverwege het tweede kwart met 21-0 achter tegen de 49ers, onder meer door deze run van Frank Gore.

Na rust kwamen de Chargers beter in de wedstrijd, maar de Niners wisten de tegenstander lang op afstand te houden. Quarterback Colin Kaepernick zette een franchise record met de langste TD-run voor een QB, met deze indrukwekkende 90-yard run. Alleen Garrison Hearst deed dit in 1998 met 96 yards beter.

Het was echter de laatste score van de ploeg uit Santa Clara. Rivers gooide in het vierde kwart nog twee touchdowns, waaronder deze naar Malcom Floyd met minder dan een halve minuut te gaan.

In de verlenging gingen de Chargers er op en er over en San Diego is nu 9-6. De ploeg kan vandaag kijken wat de concurrenten in de wild card race doen en volgende week gaat San Diego op bezoek bij Kansas City en dan zal de beslissing vallen of de Chargers er bij zijn in het naseizoen. De play-offs moeten het in ieder geval doen zonder de 49ers (7-8). Zij mogen volgende week thuis tegen de Arizona Cardinals proberen een einde te maken aan een serie van vier nederlagen en de ongetwijfeld vertrekkende coach Harbaugh een zege te geven als afscheidscadeau.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen