Bryant: ‘Lakers zijn zo oud als shit’

Door

Los Angeles Lakers v Denver Nuggets

Als Kobe Bryant ergens een bloedhekel aan heeft, dan is ’t wel aan verliezen en de Lakers doen dat nog al vaak dit seizoen. Dat irriteert de ster van Los Angeles. Jaarlijks schiet de shooting guard wel een keer uit z’n slof. Na de nederlaag tegen de Philadelphia 76ers van vannacht was het opnieuw zover.

The Black Mamba had een duidelijke verklaring voor de zestiende nederlaag. ‘’Omdat we zo oud als shit zijn”, aldus een geagiteerde Bryant. “Je hebt gewoon een oud team gezien. Ik weet niet hoe ik ’t anders moet zeggen.”

Volgens de huidige topschutter van de NBA komen de Tinseltown-veteranen van coach Mike D’Antoni tekort. Zij zijn niet bij machte om genoeg energie in een wedstrijd te pompen. Het is te passief, te traag en te reactief. “Het leek wel of we vast stonden in de modder tegen de Sixers”, sneerde Bryant.

Wat LAL’s nummer 24 betreft, moeten alle spelers nu hand in eigen boezem steken. De Lakers moeten ervoor gaan zorgen dat zij mentaal en fysiek klaar zijn om wedstrijden te winnen. Dat vereist inzet en betrokkenheid. Tegen een veel frisser en jonger Philadelphia bleek die ijzeren wil tot onvrede van de superster in de kleedkamer te zijn achtergebleven.

“Als wij fris en energiek spelen, dan zijn wij een compleet ander team. Echt, een compleet ander team”, voegde de 34-jarige Laker eraan toe.

Pau Gasol (33) zei dat Kobe een punt had, terwijl Metta World Peace zich totaal niet kon vinden in de kritiek. “Onze leeftijd is geen excuus. Kijk ‘ns naar de Knicks, die spelen fantastisch. Leuk geprobeerd”, was de reactie van het 33-jarige enfant terrible.

De Lakers hebben nu twee dagen rust. Vrijdag spelen ze de stadsderby tegen de Clippers. De komende dagen moeten de mannen van D’Antoni niet alleen hun benen proberen terug te vinden, maar ook alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen