Kobe Bryant wil inspraak bij aanstelling nieuwe coach

Door

China v United States

Na een historisch slecht seizoen voor de Los Angeles Lakers (ze eindigen onderaan in de Pacific Division met 27 overwinningen en 55 nederlagen) en het daarbij onvermijdelijke ontslag van coach Mike D’Antoni, heeft Kobe Bryant zich voor het eerst publiekelijk laten horen. Hij uitte zijn empathie voor D’Antoni omtrent het gehele gebeuren en zei ook dat hij graag een actieve rol wil in het benoemen van een nieuwe coach.

Tijdens een gastoptreden bij Jimmy Kimmel Live vroeg de host of Bryant blij was dat D’Antoni een buyout van 2 miljoen dollar had geaccepteerd en dus niet terug komt voor volgend seizoen. Kobe liet weten dat het hem eigenlijk niet zo heel veel kon schelen: “Eerlijk, het interesseerde me niet.” Hij beaamde wel dat het niet gemakkelijk was voor zijn ex-coach, mede door al het blessureleed van belangrijke spelers: “Dit is een moeilijke omgeving. Als je niet wint, overleef je hier gewoon niet.”

Kobe de consultant

Onlangs liet Magic Johnson via Twitter nog blijken zeer verheugd te zijn met het nieuws dat D’Antoni weg is bij de Lakers. Bij Bryant schoten meteen de vergelijkingen met The Wizard Of Oz te binnen: “Het eerste waaraan ik dacht was het zien van de Munchkins op Yellow Brick Road, dansend en zingend dat de Wicked Witch dood is.”

Verder liet Bryant weten dat hij hoopt dat de Lakers’ organisatie dit keer wél een beroep op hem doet, in tegenstelling tot voorgaande jaren waarbij The Black Mamba niet geconsulteerd werd. “Bij de laatste twee coaches deden ze dat niet”, refererend naar de aanstellingen van Mike Brown en D’Antoni, die het beide niet lang uithielden bij de Lakers. “Bij de derde hoop ik dat ze het wel doen.”

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen