Kobe Bryant vierde op lijst all-time scorers

Door

Orlando Magic v Los Angeles LakersKobe Bryant heeft zondag wederom een memorabel hoofdstuk aan zijn toch al imposante loopbaan toegevoegd. De 34-jarige guard passeerde Wilt Chamberlain voor de vierde plaats op de lijst van all-time scorers in de NBA.

Op bezoek bij de  Sacramento Kings maakte hij met nog 7.55 minuten te spelen in het tweede kwart een jump schot vanaf de vrije worplijn, dat hem voorbij de illustere Chamberlain bracht. Bij rust had de Black Mamba zijn totaal op 31.425 punten gezet, tegen de 31.419 die The Stilt in zijn loopbaan scoorde.

Kobe heeft nu alleen nog Michael Jordan (32.292 punten), Karl Malone (36.928) en de ultieme nummer één Kareem Abdul-Jabber (38.387 punten) voor zich op deze prestigieuze lijst. Op de vraag waar hij hoopt te eindigen qua aantal punten gaf Bryant een antwoord dat niets aan duidelijkheid te wensen overliet: “Ik wil gewoon nummer zes. Ik vraag niet om veel, man. Maar ik wil gewoon die zesde ring, verdorie.” Eerder dit seizoen passeerde Bryant als vijfde speler ooit de grens van dertigduizend punten.

Normaal gesproken gaat hij volgend jaar Michael Jordan voorbij om beslag te leggen op de derde plek. Voor de top twee moet Bryant na volgend seizoen nog minimaal twee jaar extra doorgaan. Dat lijkt iets te veel van het goede voor de Lakers-ster, gezien zijn eerdere uitspraken waarin hij hintte op een afscheid in de zomer van 2014.

Ook leuk om te lezen