Kobe Bryant nieuwe eigenaar Bologna FC?

Door

Toronto Raptors v Los Angeles Lakers

Opgegroeid in Italië tussen de miljoenen voetballiefhebbers, maar gekozen voor een succesvolle carriere in de NBA. Toch lijkt het er op dat Kobe Bryant zich nu ook gaat mengen in de voetbalwereld. Volgens een bericht in het Italiaanse La Gazzetta zou de guard van de Los Angeles Lakers, met een aantal investeerders Bologna FC 1909 willen overnemen. De Italiaanse formatie komt op dit moment uit in de tweede divisie van Italië, nadat het vorig seizoen degradeerde uit de Serie A.

Samen met onder andere Joey Saputo (eigenaar Montreal Impacts) is de superster bezig om de club in handen te krijgen. Dit gebeurt allemaal onder leiding van advocaat Joe Tacopina, die volgende week afreist naar Italië om te onderhandelen met de huidige eigenaar van Bologna, Albano Guaraldi. Mocht het zover komen, dan zal Bryant de tweede NBA-speler zijn die (deels) eigenaar is van een Europese voetbalclub. LeBron James is de andere speler die zijn geld heeft gestoken in het voetbalwereldje. Met zijn management heeft hij aandelen gekocht in Liverpool.

Opvallend genoeg speelde Bryant een paar jaar terug bijna basketball in Bologna. Tijdens de lockout in 2011 had de guard een aanbieding op zak van Virtus Bologna, hij zou 3 miljoen euro krijgen voor 40 dagen bij de club.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen