Knicks nemen eindelijk revanche op Heat

Door

Eerder dit seizoen waren de Miami Heat al twee keer te sterk voor de New York Knicks. De Knicks waren toen op weg om te bewijzen dat ze meetellen in het oosten. Afgelopen nacht heeft het team dat als nog gedaan door onder het oog van een dozijn sterren, zoals Alicia Keys en Kanye West, met 93-88 te winnen.

De Heat misten nog steeds Chris Bosh en nog erger op deze avond, Lebron James leek niet zichzelf. Lebron schoot slechts 7 van zijn 24 schoten raak en eindigde met 24 punten. James: ,,Ik had wat goede schoten, ze gingen er alleen niet in vanavond. Had er niks mee te maken dat ik op een andere positie moest spelen.”

James doelde daarmee op het missen van Bosh waardoor hij meerdere malen in de wedstrijd op de power forward positie moest spelen. Dwayne Wade leek in eerste instantie de slechte avond van James op te kunnen vangen. Met zijn licht getinte bril, tegen migraine, had Wade 34 punten en 16 rebounds. Wade kon zijn spel in het vierde kwart niet doortrekken waarin hij al zijn schoten miste. Hier hield het ook op voor de Heat.

Danilo Gallinari en Landy Fields waren in goeden doen in het vierde kwart. Ze maakten belangrijke schoten en Gallinari verzorgde ook nog de verdediging op Wade. Gallinari was tevreden met de overwinning: ,,Dit is mentaal voor ons belangrijk. We hebben twee keer van ze verloren en we wilden deze overwinning pakken. We weten dat we ze kunnen verslaan. Het was een belangrijke overwinning.”

De Italiaanse schutter eindigde met 20 punten. Fields had 19 punten en 13 rebounds. De eerste drie kwarten leken alle Knicks spelers, behalve Stoudemire, onzichtbaar. Alleen Amar’e leek voor scores te kunnen zorgen. Uiteindelijk had hij 24 punten.

Voor de Heat was het alweer het vijfde verlies in zes wedstrijden. Vrijdagavond ontvangt het team, in eigen huis, de Detroit Pistons. Deze wedstrijd zullen ze hoogstwaarschijnlijk nog zonder Chris Bosh moeten spelen. De Heat zijn gezakt naar een record van 31-13 en voelen de hete adem van de Chicago Bulls in hun nek. Deze hebben slechts 1 wedstrijd meer verloren.

De Knicks verstevigen hun positie op de zesde plek in het oosten. Hier staan ze redelijk vast aangezien de teams boven en onder hun ver van hun afstaan qua record, welke 23-21 is voor het team uit ‘The Big Apple.’ Vrijdagavond gaan ze op bezoek bij een andere concurrent uit het oosten in Atlanta, waar ze het opnemen tegen de Hawks.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Knicks en de Heat.

Foto: middletownpress.com

Ook leuk om te lezen