Kings blijven in Sacramento

Door

Golden State Warriors v Sacramento KingsDe Sacramento Kings blijven de Sacramento Kings en verhuizen daarmee niet naar Seattle. Het getouwtrek is ten einde nu 22 van de 30 team-eigenaren tegen de verhuizing van de Kings hebben gestemd. Het bod van 650 miljoen dollar, gedaan door een groep investeerders uit Seattle onder leiding van Chris Hansen, is van tafel en zodoende behoudt de hoofdstad van Californië haar basketbalteam.

Dit alles maakte NBA-baas David Stern bekend in een persconferentie. Daarbij wist hij ook te vertellen dat hij snel om tafel wil met de Maloof familie. De Maloof’s zijn de huidige eigenaar van de Kings. Stern wil graag met hen praten over een mogelijke verkoop aan een groep investeerders uit Sacramento.

Opvallend is dat er sterke geruchten rondgaan dat de Maloof’s hun team helemaal niet aan een groep uit Sacramento wil verkopen en het liefst met Hansen in zee zouden gaan. Sterker nog, de twee partijen hadden in januari al een overeenkomst over de verkoop. Stern is er echter van overtuigd, zeker na de stemming, dat hij de Maloof familie kan overtuigen een deal te maken met de groep uit Sacramento.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen