Kevin Love 4 tot 6 maanden aan de kant na operatie

Door

Philadelphia 76ers v Cleveland Cavaliers

De Cleveland Cavaliers moeten het deze play-offs nu zeker stellen zonder Kevin Love. Love werd woensdag geopereerd aan zijn schouder en is vier tot zes maanden uitgeschakeld met het kwetsuur. Dat heeft het team bekendgemaakt. De forward-center raakte geblesseerd in Game 4 nadat Kelly Olynyk van de Boston Celtics in een gevecht om een rebound de schouder van Love uit de kom trok.

Eerder had Cleveland een veel optimistischer schema van vier tot zes weken gegeven voor het herstel van Love. Hierdoor was er nog een kans dat de 26-jarige eerstejaars Cavalier in een mogelijke Conference Finals of Finals kon terugkeren. Die kans is na de operatie van woensdag verkeken.

Voor de Cavaliers is het wegvallen van Love een enorme aderlating. De voormalig All-Star was met zijn lengte en schutterskwaliteiten een belangrijk onderdeel van de aanval van Cleveland. Love was dit jaar goed voor zestien punten en bijna tien rebounds per wedstrijd.

De vraag is nu of hij zijn laatste wedstrijd voor Cleveland heeft gespeeld. Love heeft een spelersoptie in zijn contract voor komend jaar en geruchten gaan dat onder meer de Los Angeles Lakers interesse hebben in de diensten van de forward.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen