Kessel leidt Maple Leafs langs Rangers

Door

Toronto Maple Leafs v Pittsburgh Penguins

De New York Rangers toonden veerkracht tegen de Toronto Maple Leafs, maar moesten na hun gedane werk toezien hoe de Maple Leafs alsnog met de overwinning aan de haal gingen: 3-4.

Toronto komt daarmee op een ruime marge ten opzichte van de nummer 9, de voorsprong op de New Jersey Devils bedraagt 8 punten. Daarmee staan de Maple Leafs er goed voor, om sinds het seizoen 2003-2004 zich weer eens op te mogen maken voor het spelen van de play-offs.

Daarvoor mocht het tegen de New York Rangers Phil Kessel en James van Riemsdyk danken. Kessel noteerde twee goals en een assist, van Riemsdyk noteerde een goal en een assist. Zuur voor Rangers-aanvaller Rick Nash, die eveneens twee doelpunten noteerde.

Nash maakte de 1-2 en zag daarna Kessel de marge weer uitbouwen. In de derde periode brachten Nash en Derek Stepan de ploegen weer op gelijke hoogte, maar 39 seconden na de 3-3 maakte Phil Kessel het winnende doelpunt.

De Rangers staan met 42 punten nog altijd op een veilige zevende plaats, maar moeten uitkijken voor de kapers die er nog op de kust liggen. De nummers 8-12 lijken de Rangers het op de ranglijst nog moeilijk te kunnen maken en de ploeg treft zelf nog 5 maal een tegenstander uit dat rijtje in de resterende 9 wedstrijden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen