Kersverse Feyenoord-aanwinst liet interesse uit MLS links liggen

Door

Elia

Vandaag wordt Eljero Elia gepresenteerd als nieuwste Feyenoord-aanwinst. De snelle aanvaller had ook in de MLS kunnen spelen, maar koos doelbewust voor een avontuur in de Kuip.

Kazim

Aan het begin van de zomer ontmoette Elia in Dubai Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards. Hij overtuigde Elia uiteindelijk ervan om voor Feyenoord te kiezen. Toch had de 28-voudig Nederlands-international meerdere ijzers in het vuur. Hij kon in het buitenland aanzienlijk meer verdienen, dan hij in Rotterdam zal incasseren.

Contact

De afgelopen weken had Elia voortdurend contact met clubs uit Engeland, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Maar een avontuur in de MLS zag Elia uiteindelijk niet zitten. Tegenover Martijn Krabbendam van Voetbal International vertelde Elia waarom hij een avontuur in de MLS (nog) niet zag zitten:

” Zoiets past gewoon niet bij me. Waarom word je profvoetballer? Omdat je gewoon in mooie stadions wil spelen voor heel veel toeschouwers.  Zo dacht ik er over als klein jongetje en nu nog steeds. ”

Eljero Elia
Elia was deze zomer op huwelijksreis in Dubai. Daar ontmoette hij Kazim-Richards

Opbloeien

In de Kuip hoopt Eljero Elia zich in de kijker te spelen voor het Nederlands Elftal. Zijn carriére kan wel een boost gebruiken, nadat buitenlandse avonturen bij HSV, Juventus, Werder Bremen en Southampton wisselend succesvol waren.

Ook leuk om te lezen