Kershaw shuts-out titelverdediger Giants

Door

San Francisco Giants v Los Angeles Dodgers

Als mijn teamgenoten niet tot scoren kunnen komen, dan moet ik het zelf maar doen dacht Clayton Kershaw. De pitcher van de Los Angeles Dodgers brak de wedstrijd tegen de San Francisco Giants in de achtste inning open met zijn eerste home run uit zijn loopbaan. De Dodgers waren uiteindelijk met 4-0 te sterk voor de titelverdediger.

De 25-jarige lefty gooide negen innings met zeven strikeouts en geen één walk voor een complete game shut-out. Kershaw eindigde de wedstrijd met een out op Giants’ slugger Pablo Sandoval waarna 53.000 toeschouwers in Dodger Stadium in juichen uitbarstten.

De dag voor de Dodgers’ fans kon eigenlijk al niet meer stuk nadat legende Sandy Koufax mede eigenaar Magic Johnson op de heuvel verving voor de ceremoniële eerste pitch. “De beste linkshandige werper allertijden”, meent Kershaw. “Het doorgeven van de fakkel”, aldus catcher A.J. Ellis. “De eerste pitch van Koufax en de laatste van Kersh.”

Angels na extra innings voorbij Reds

Het duel tussen de Los Angeles Angels en de Cincinnati Reds werd pas na dertien innings beslist. Chris Iannetta bracht met een single twee honklopers over de thuisplaat voor de 3-1 overwinning. Over extra innings gesproken. De Milwaukee Brewers versloegen de Colorado Rockies met 5-4 na tien innings dankzij een walk-off sac fly van Jonathan Lucroy.

De Atlanta Braves klopten de Philadelphia Phillies met 7-5. Nederlander Andrelton Simmons scoorde één run en sloeg 1 uit 4. Ian Kennedy gooide zeven innings met acht strikeouts voor de Arizona Diamondbacks in een 6-2 overwinning op de St. Louis Cardinals. De Seattle Mariners boekten een 2-0 zege op de Oakland Athletics dankzij zeven shut-out innings van ace Felix Hernandez.

Chicago mag zich even de honkbal hoofdstad van Amerika noemen, want na de Cubs wisten ook de White Sox hun eerste wedstrijd te winnen. Chris Sale gooide 7 2/3 shut-out innings met zeven strikeouts in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen de Kansas City Royals. De Detroit Tigers versloegen de Minnesota Twins met 4-2.

Tweet van de dag

naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen