Kershaw opnieuw beste pitcher van de maand

Door

Atlanta Braves v Los Angeles Dodgers

Los Angeles Dodgers-pitcher Clayton Kershaw heeft voor de tweede opeenvolgende maand de award ‘National League Pitcher of the Month’ gewonnen. De regerend Cy Young-winnaar kende een uitstekende maand met o.a. drie complete games.

De linkhandige pitcher was in de maand juli goed voor vier overwinningen in vijf starts. Hij had met een 1.07 ERA het beste ERA van de National League. Daarnaast gooide Kershaw met 42 innings de meeste innings van alle pitchers in de Major League. De ace noteerde drie complete games, waarvan één shutout, en gaf maar vijf runs op. Met 43 strikeouts gooide de pitcher net iets meer dan één strikeout per inning. Ook sloegen de tegenstanders maar een slaggemiddelde van .165 als Kershaw op de heuvel stond.

Opnieuw indrukwekkend jaar voor Kershaw
Dit jaar domineert Kershaw opnieuw de Major League onder de pitchers. Zijn statistieken zijn stuk voor stuk fenomenaal. Met een 1.71 ERA is Kershaw de enige starter in de league met een ERA onder de 2.00 en gaat hij aan de leiding met tien strikeouts per walk. Verder deelt hij de eerste plaats met vijf andere pitchers als het gaat om meeste overwinningen en heeft hij de meeste complete games gegooid dit jaar.

Ook in de categorie walks plus hits per inning staat Kershaw met 0.82 bovenaan gevolgd door de 0.89 van Seattle Mariners-pitcher Felix Hernandez. Alleen Texas Rangers-pitcher Yu Darvish gooit met 11.22 meer strikeouts per negen innings en met 178 strikeouts staat hij op de tweede plaats achter Detroit Tigers-pitcher David Price.

Volgende week meer over Kershaw in het magazine van SportAmerika.

American League
In de American League werd Sonny Gray verkozen tot beste pitcher. Gray won al zijn vijf wedstrijden in de maand juli met een 1.03 ERA en 31 strikeouts in 35 innings. Het was de tweede keer dat de pitcher van de Oakland Athletics de award won dit jaar. Gray is met twaalf overwinningen en een ERA van 2.59 bezig aan een goed seizoen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen