Kenneth Faried keert terug bij Denver

Door

San Antonio Spurs v Denver Nuggets

De Denver Nuggets kunnen dinsdag in game 2 weer beschikken over Kenneth Faried. Faried moest de laatste twee wedstrijden van het reguliere seizoen en de eerste ontmoeting met de Golden State Warriors van afgelopen zaterdag missen door een enkelblessure, maar zal dinsdag weer zijn opwachting maken tegen de Warriors.

Hoewel ‘The Manimal’ zaterdag wel op de bank zat, kreeg hij geen speelminuten van coach George Karl. Karl zei voorafgaand aan het duel met de Warriors dat hij alleen gebruik zou maken van Faried in een noodgeval of als er zogenoemde ‘garbage minutes’ zouden zijn. Van ‘garbage minutes’ waren echter geen sprake; het duel bleef tot op de laatste seconde spannend.

Vooral gezien het feit dat de Warriors aanzienlijk meer rebounds pakten dan de Nuggets (55-45) zullen ze in Denver blij zijn dat Faried weer minuten zal gaan maken, want Faried pakt gemiddeld 9.2 rebounds per wedstrijd. Hoeveel minuten hij zal gaan maken op dinsdag is nog niet duidelijk, maar dat hij zal spelen staat vast.

Tegenstander Golden State Warriors hebben minder plezierige tijden. Naast het feit dat ze 1-0 achter staan in de series tegen de Nuggets moeten zij het ook de rest van het seizoen stellen zonder forward David Lee. Wie Lee zal vervangen is nog niet duidelijk, want coach Mark Jackson heeft daar nog geen uitspraken over gedaan. Het lijkt er echter op dat Carl Landry de plaats van David Lee over zal gaan nemen. Een andere optie voor Mark Jackson is om Draymond Green of Richard Jefferson op de plaats van power forward op te stellen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen