Karl ‘The Mailman’ Malone ziet Abraham

Door

Malone in gameNiet alleen Dwight Howard vertrok bij de Los Angeles Lakers vanwege een akkefietje met Kobe Bryant. Ook superster Karl Malone vertrok in 2004 bij de paars-gele formatie. Volgens The Black Mamba wilde The Mailman zijn vrouw Vanessa een optater geven. Dat is alweer negen jaar geleden. Vandaag mag een van de beste power forwards ooit in de NBA vijftig kaarsjes uitblazen.

In de Draft van 1985 koos Utah Jazz als dertiende voor Malone. Samen met point guard John Stockton (die een jaar eerder was gedraft) bracht hij de Jazz naar achttien opeenvolgende playoff-series – en zette hij veel tegenstanders op posters (zie videoclip onderaan). Nooit wonnen ze een kampioenschapsring, al kwamen ze twee keer dichtbij. In zowel 1997 als 1998 waren de Chicago Bulls ze te sterk af. In 2004, zijn enige bij de Lakers, verloor Malone wederom een finale, nu tegen de Detroit Pistons.

Olympisch kampioen
Helemaal leeg is de prijzenkast van Malone niet. In 1992 en 1996 pakt hij met Team USA olympisch goud op de Spelen. Ook is hij in 1997 en 1999 de meest waardevolle speler in de NBA. Tijdens de All Star-wedstrijden was The Mailman ook een vaste waarde. Van 1988 tot en met 2002 wordt hij door het publiek gekozen. Alleen in 1999 speelt hij niet, maar dat is te wijten aan het ingekorte seizoen door de lockout, waardoor het galaweekend afgelast werd.


Voorsprong op Kobe
Hoewel Bryant vijf kampioenschapsringen heeft en Malone nul, toch heeft Mamba het nakijken wat betreft gemaakte punten in de NBA. De 2,06 meter lange power forward noteerde in zijn carrière 36.928 punten, nog altijd 5.311 meer dan Kobe. Ook het aantal gemaakte vrije worpen is in het voordeel van The Mailman: 9.787 om 7.932. Sinds mei van dit jaar is Malone de assistent bij Utah Jazz, waar hij de grote jongens, zoals Derrick Favors, onder zijn hoede neemt.Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen