Kans op Super Bowl winst Giants maakt Vegas nerveus

Door

Na het verliezen van vier wedstrijden op rij in het midden van het seizoen waren het de wedkantoren in Las Vegas die de kansen van de New York Giants op een Super Bowl overwinning nihil achtten. Sommigen gaven het team zelfs een kans van 80-1, waarmee ze een groot aantal weddenschappen aantrokken. Nu de Giants daadwerkelijk zullen aantreden en een poging doen nogmaals Tom Brady en de New England Patriots te verslaan in de belangrijkste wedstrijd van het jaar zitten de bookmakers in Vegas op hun nagels te bijten, waarschijnlijk met een Patriots pet op hun hoofd.

“Verschillende kantoren werden overspoeld met bets nadat de Giants vier wedstrijden hadden verloren en de future odds hun hoogste punt in het seizoen bereikten,” zei Jimmy Vaccaro, hoofd van het Lucky’s Race en Sports Wedkantoor. “Als de Giants winnen zal dat zeker enige schade opleveren. Veel mensen in Las Vegas hoopten dat de 49ers zouden winnen afgelopen weekend, dat kan ik je wel vertellen.”

Naast het wekelijks wedden op wedstrijden bieden sommige wedkantoren en goksites gokkers ook de kans om weddenschappen te plaatsen op toekomstige gebeurtenissen, zoals de kans dat een bepaald team de Super Bowl wint. In het geval van de Giants kan dat nu voor Vegas wel eens slecht uitpakken. Weddenschappen tegen 80-1 odds kan met een honderd dollar weddenschap achtduizend dollar opleveren.

“De Giants begonnen het seizoen op 20-1 afgelopen februari, maar toen ze begonnen te verliezen ging dat getal omhoog. Ik bedoel, ze verloren van Vince Young en die Eagles!” zei Jay Kornegay, directeur van het wedkantoor in het Las Vegas Hotel en Casino. Eerder dit jaar zagen de wedkantoren in Las Vegas ook al de St. Louis Cardinals de World Series winnen, nadat dit team 10,5 wedstrijden achterstond met nog 32 te spelen in het seizoen. De kansen toen? 250-1 op een World Series overwinning en 100-1 op winst van de National League. “Op beide hadden we weddenschappen lopen.”

Waar Las Vegas nog steeds angstig de Super Bowl zal volgen kunnen ze zichzelf gerust stellen met de gedachte dat de Denver Broncos al naar huis zijn. Sommige kantoren verkochten aan het begin van het seizoen weddenschappen met 5000-1 odds, waardoor een weddenschap van twintig dollar 100.000 dollar op zou leveren in het geval van een Super Bowl overwinning. “In dat geval kon ik mijn kantoor wel sluiten,” sprak Kornegay opgelucht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen