Kaepernick leidt 49ers langs Panthers

Door

Divisional Playoffs - San Francisco 49ers v Carolina Panthers

De NFC-vertegenwoordiger in de Super Bowl van dit jaar komt uit de NFC West. De San Francisco 49ers versloegen in Charlotte de Carolina Panthers met 23-10 en plaatsten zich zo voor de strijd om het conference-kampioenschap. Gisteren verzekerden de Seattle Seahawks zich al van nog een optreden in de playoffs.

Vroege voorsprong
De Niners kwamen vrij snel tot twee field goals en een 6-0 voorsprong, maar in het tweede kwart begon de aanval van de Panthers onder leiding van quarterback Cam Newton te lopen. Na een touchdown en een fieldgoal leken de Panthers met een 10-6 voorsprong de kleedkamer op te zoeken, maar op slag van rust vond Kaepernick zijn tight end Vernon Davis in de endzone.

Omstreden
Onomstreden was die score allerminst. Aanvankelijk werd de touchdown niet gegeven, waarop Niners-coach Jim Harbaugh woedend het veld op rende om verhaal te halen. Na een review besloot de arbitrage alsnog tot een zespunter. Achteraf onterecht, want voorafgaand aan de play hadden de 49ers twaalf mensen in de huddle en dat had moeten resulteren in een penalty.

harbaugh1

Bespot
In de tweede helft kwamen de Panthers er niet meer aan te pas. Waar Kaepernick zelf nog een touchdown binnen kon lopen lukte het Cam Newton niet de sterke verdediging van San Francisco te verslaan. Tot overmaat van ramp dreef Kaepernick na zijn touchdown in het derde kwart ook nog eens de spot met Cam Newton’s Superman touchdown celebration.

NJlBGN2

NFC Championship Game
Voor het derde jaar op rij staan de San Francisco 49ers in de NFC Championship Game. Nadat ze twee jaar geleden in eigen huis nog verloren van de latere Super Bowl-winnaar New York Giants, versloegen ze vorig jaar de Falcons in Atlanta. Dit jaar wacht dus de loodzware uitwedstrijd naar CenturyLink Field in Seattle, waar divisierivaal Seattle Seahawks de tegenstander zal zijn. Eerder dit seizoen verloren de Niners daar al met 29-3. Thuis waren ze wel met 19-17 te sterk voor de Hawks.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen