Jurrjens’ pitching maakt Braves sterker

Door

De Atlanta Braves zijn vroeg in het seizoen bezig met een sterke serie. Van de laatste zestien wedstrijden werden er twaalf omgezet in winst, en dat heeft de club allemaal te danken aan één man: Jair Jurrjens. De Nederlandse pitcher heeft een record van 4-0 met een 1.50 ERA in zijn vijf starts voor de Braves, nadat hij de eerste twee weken van het seizoen moest toekijken met een spierblessure.

Jurrjens domineerde vorige week tegen de Philadelphia Phillies en noteerde op 26 april tegen de San Diego Padres zelfs zijn eerste complete win uit zijn loopbaan.

Hij ziet er zelfverzekerd uit en werkt extra hard om afstand te doen van het seizoen 2010, waarbij hij door allerlei blessures nooit zijn top haalde. ,,Ik ben blij dat ik weer terug ben en dat ik het team weer kan meehelpen om wedstrijden te winnen,” aldus de 25-jarige Nederlander.

Bijzonder aan de vijf starts van Jurrjens dit seizoen, is dat hij in David Ross zijn persoonlijke catcher heeft gekregen. Normaal gesproken is Brian McCann dé catcher achter de plaat. ,,Dat gaat fantastisch,” aldus Jurrjens, die een 2.50 ERA heeft in twaalf wedstrijden met Ross als zijn catcher.,,We zitten op dezelfde lijn. Ik merk dat er een bepaalde chemie tussen ons is en het is te hopen dat we dat het gehele seizoen kunnen vasthouden.”

Teamgenoten en tegenstanders zijn onder de indruk van de prestaties van Jurrjens dit seizoen. ,,Hij voegt echt wat toe aan ons en dan vooral zijn ijzeren wil om te winnen,” meent derde honkman Chipper Jones. ,,Die wil je eigenlijk elke avond wel zien.”

Milwaukee Brewers’ manager Ron Roenicke had, na de nederlaag tegen de Braves, lovende woorden over Jurrjens. ,,Hij gooit zijn fast en curveball erg goed en daarnaast kan hij ook goed variëren. Op die manier is het extreem lastig voor de slagmensen om te bepalen wat voor bal er komt.”

Foto: lukegoddard.mlblogs.com

Ook leuk om te lezen