Josh Gordon minimaal voor een jaar geschorst

Door

Cincinnati Bengals v Cleveland Browns

Cleveland Browns’ wide receiver Josh Gordon is door de NFL definitief geschorst. Gordon kreeg dinsdag te horen dat hij minimaal een jaar lang geen professioneel football mag spelen naar aanleiding van het overtreden van de NFL’s Policy and Program for Substances of Abuse. Gordon werd betrapt op het gebruik van alcohol. En dat was niet de eerste keer.

Zijn schorsing zal per direct ingaan. De Browns’ organisatie reageerde teleurgesteld, vooral natuurlijk in de hoofdrolspeler zelf: “We zijn teleurgesteld dat we ons weer met Gordon in deze positie bevinden..”, aldus General Manager Ray Farmer. “Tijdens zijn carrière hebben we geholpen bij het vinden van hulp, zoals we dat bij elk lid van onze organisatie zouden doen. Helaas heeft dat niet mogen baten.”

Farmer al eerder kritisch over Gordon

De woorden van Farmer worden gezien als onomwonden en duidelijk. Hij vroeg zich eerder al openlijk af of Gordon wel zin heeft in een carrière binnen de NFL. Seizoen 2015 wordt het derde seizoen oprij waarin Gordon langs de kant staat door het overschrijven van deze policy. Ondanks dat hij in 2013 voor twee wedstrijden geschorst was, leidde de 23-jarige receiver de NFL in aantal receiving yards.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Erik 6 jaar ago

    Laat maar naar de Patriots komen! De Patriots konden ook goed overweg met Talib, die ook een probleemgeval was in Tampa. Tebowmania werd ook uitgesloten en Johnson aka Ocho Cinco idemditto!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen