Joseph Randle: van onderbroekendief naar woordvoerder

Door

New York Giants v Dallas Cowboys

Het was afgelopen week één van de meest opvallende berichten in de NFL. Dallas Cowboys-runningback Joseph Randle werd in een winkelcentrum betrapt op het stelen van onderbroeken en kreeg van zijn werkgever dan ook een fikse boete opgelegd.

Randle bekende direct schuld en bood zijn excuses aan richting zijn team voor deze domme actie.

In Amerika, het land van de second chances, kan het echter snel gaan. Amper één week na dit beschamende incident is Randle sinds afgelopen weekend een woordvoerder voor het bedrijf MeUndies. Een bedrijf dat, zoals de naam al verklapt, onderbroeken verkoopt.

Het bedrijf zal Randle’s boete vergoeden en heeft hem ook direct voorzien van genoeg onderbroeken zodat hij deze de komende tijd niet zelf meer hoeft te kopen (of te stelen). Het bedrijf eist echter wel van Randle dat hij samen met hun een tour maakt langs enkele scholen in de armere delen van Dallas om daar merchandise weg te geven en toespraken te houden over zijn fouten uit het verleden.

Het is op z’n zachtst gezegd een aparte marketing strategie van het bedrijf, dat hiermee het slechte gedrag van Randle beloont met een marketingdeal. Het is nu maar te hopen dat er geen NFL-speler is die dezelfde strategie wil gaan toepassen op auto’s, shampoo of andere producten.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen