José Abreu en Jacob deGrom vallen in de prijzen

Door

Colorado Rockies v New York Mets

José Abreu en Jacob deGrom zijn vannacht verkozen tot de rookies van het jaar. Abreu was het hele jaar erg sterk. DeGrom kwam vooral na de All-Star break tot leven.

De eerste honkman van de Chicago White Sox was eigenlijk het hele jaar de favoriet voor de American League Rookie of the Year Award. Alleen Masahiro Tanaka vormde in het begin van het seizoen een bedreiging voor hem. De pitcher van de New York Yankees raakte echter geblesseerd en miste een groot gedeelte van het seizoen.

Abreu speelde erg goed voor de White Sox. In 145 wedstrijden noteerde hij 36 homeruns, 107 binnengeslagen punten en een slaggemiddelde van .317. Verder waren ook zijn slugging percentage (.581) en on-base plus slugging (.964) uitstekend. De Cubaan werd drie keer verkozen tot de Rookie of the Month. Ook was hij twee keer de beste speler van de maand.

De laatste speler van de White Sox, die de rookie van het jaar werd, was Ozzie Guillen in 1985. Abreu werd unaniem verkozen met dertig eerste plaats stemmen. Los Angeles Angels-pitcher Matt Schoemaker eindigde op de tweede plaats en Dellin Betances van de Yankees werd derde.

ALvotes

Jacob deGrom speelde een goed seizoen voor de New York Mets. De 26-jarige pitcher van de New York Mets noteerde negen overwinningen, 144 strikeouts en een ERA van 1.44. Vooral na de All-Star break was hij sterk met een ERA van 2.16. DeGrom werd twee keer verkozen tot Rookie of the Month.

In het begin van het jaar leek de prijs naar Cincinnati Reds-outfielder Billy Hamilton te gaan. Hij speelde uitstekend voor de All-Star break, maar viel erg tegen in de laatste paar maanden van het seizoen. Het absolute hoogtepunt van deGrom vond plaats op 15 september. Tegen de Miami Marlins gooide hij de eerste acht slagmannen uit met drie slag. Hiermee evenaarde hij een MLB-record.

DeGrom kreeg 26 van de dertig eerste plaats stemmen en eindigde met 142 punten. Billy Hamilton eindigde op de tweede plaats. Kolten Wong van de St. Louis Cardinals werd derde.

NLvote

Foto’s: Getty Images/BBWAA

Ook leuk om te lezen