Jordan’s Bobcats verslaan oude liefde Bulls

Door

Charlotte Bobcats-eigenaar Michael Jordan kreeg woensdagavond speciaal bezoek. De Chicago Bulls, de ploeg waar hij zoveel successen mee vierde kwam op bezoek in Charlotte. De Bobcats deden hun grote baas een groot plezier en versloegen de Bulls verrassend met 96-91.

Voor de wedstrijd had Jordan het team nog toegesproken met een heuse peptalk. Het bleek te helpen tegen zijn oude liefde.

Bobcats-point guard D.J. Augustin speelde een sterke wedstrijd voor de ploeg uit Charlotte en had 22 punten en 12 assists. Nooit eerder liet Augustin zoveel assists noteren als woensdagavond. Maar belangrijker was misschien nog wel zijn verdedigende rol tegenover Bulls-sterspeler Derrick Rose. Mede dankzij Augustin scoorde Rose slechts vijf van zijn zeventien schoten.

,,Na het duel tegen de Grizzlies was Michael (Jordan,red.) naar me toe gekomen. Hij was niet blij geweest hoe ik een paar keer knullig de bal verspeelde en vond dat ik ook scherper moest verdedigen. Vanavond ging het gelukkig al een stuk beter,” stelde Augustin vast.

Sinds het aantreden van coach Paul Silas, de opvolger van de ontslagen Larry Brown, eind december lijken de Bobcats weer frisse moed te hebben opgedaan. De laatste vier wedstrijden werden allemaal geworden. Tegenwoordig is Jordan ook steeds vaker aanwezig bij wedstrijden en trainingsmomenten.

Dinsdag en woensdag was hij nog nadrukkelijk aanwezig geweest bij twee trainingen. ,,Wij genieten er van,” vertelde Gerald Wallace, goed voor 14 punten en 7 rebounds tegen de Bulls, woensdag na de wedstrijd. ,,Als de beste speler die ooit gespeeld heeft je aanwijzingen geeft en je probeert beter te maken, dan neem je alles natuurlijk aan.”

Zie hieronder de hoogtepunten van de Bobcats’ overwinning op bezoek bij de Bulls woensdagavond.

Foto: picturepush.com

Ook leuk om te lezen