Jordan Staal getrade naar Carolina Hurricanes

Door

Eerder deze week werd bekend dat Jordan Staal niet wilde bijtekenen bij de Pittsburgh Penguins en interesse had om met een van zijn broers te gaan spelen. Dat bleek Eric Staal te zijn, captain van de Carolina Hurricanes en nu teamgenoot van broertje Jordan. In ruil voor de getalenteerde Canadese center kregen de Penguins van Carolina hun 1st round pick van deze draft, center Brandon Sutter en verdediger Brian Dumoulin.

De trade mag een verrassing heten, maar ook een bizar en bijzonder cadeau voor Jordan Staal. Hij trouwt namelijk vanavond, tijdens deze draft, in zijn thuisstadje Thunder Bay in Ontario, Canada. Daar kreeg hij plotseling te horen dat hij met zijn broer Eric herenigd zal worden. Een trade waarbij beide teams winnen, want Pittsburgh vervangt Staal door Sutter en kon een toptalent draften, terwijl Carolina twee gemotiveerde broers krijgt die het team kunnen helpen in hun rebuild. Jordan Staal was bij de kampioen van 2009 de derde center achter MVP Evgeni Malkin en captain Sydney Crosby en daarvoor was hij te prijzig.

De trade werd vlak voor de pick van de Carolina Hurricanes gemaakt, waardoor de Penguins meteen naar het podium konden om bekend te maken dat zij Derrick Pouliot wilden hebben. Pouliot is een Canadese verdediger die bekend staat om zijn offensieve talent en harde schot. Hij wordt gezien als de beste zone-to-zone defenseman in deze draft en zal een ijzersterke toevoeging zijn aan de blueline van de Pittsburgh Penguins.

Eerder deze draft ging Nail Yakupov als first overall pick naar de Edmonton Oilers en werden meerdere opvallende trades gedaan, waaronder Lubomir Visnovsky naar de NY Islanders en Mike Ribeiro naar de Washington Capitals.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen