Jonathan Vilma klaagt commissioner Roger Goodell aan

Door

New Orleans Saints linebacker Jonathan Vilma is een rechtszaak begonnen tegen NFL commissioner Roger Goodell. Vilma speelde volgens de NFL een belangrijke rol in ‘BountyGate’, al heeft hij dat zelf altijd ontkend. Volgens de speler zijn Goodells uitspraken over zijn  aandeel in het schandaal een vorm van laster en is zijn imago beschadigd.

In de papieren die Vilma heeft ingestuurd beweerd hij dat Goodells oordeel over zijn rol enkel gebaseerd zijn op geruchten en leugens. Met de rechtszaak hoopt de linebacker een schadevergoeding te krijgen en zijn naam te kunnen zuiveren.

“Commissioner Goodell heeft besloten om informatie publiekelijk bekend te maken in plaats van dit te behandelen achter de gesloten deuren van de NFL,” zei Vilma’s advocaat Peter Ginsberg. “Hierin heeft hij beweringen gedaan die volledig onjuist zijn, en met deze rechtszaak willen we de schade die hij daarmee heeft aangericht rechtzetten.”

Inmiddels heeft Vilma ook al samen met linebacker Scott Fujita en defensive linemen Anthony Hargrove en Will Smith protest ingediend tegen de opgelegde schorsingen als gevolg van Bountygate. Tot nu toe is de NFL daar niet op in gegaan. De volgende hoorzitting in de zaak vindt plaats op 30 mei.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen