Blockbuster Alert! Jon Lester naar Oakland

Door

Oakland Athletics v Texas Rangers

De Oakland Athletics gaan een serieuze gooi doen naar de World Series. Na het aantrekken van Jason Hammel en Jeff Samardzija hebben de A’s opnieuw een pitcher aangetrokken. Dit keer komt Jon Lester van de Boston Red Sox naar Oakland. Met het aantrekken van Lester hebben de Athletics de beschikking over misschien wel de beste pitching staff van de MLB.

Met Lester hebben de A’s nu een aardige rotatie met Sonny Gray, Scott Kazmir, Jeff Samardzija en Jason Hammel. Dit hoort op het oog zeker tot een van de beste pitching staffs in de MLB. Ook voor de Boston Red Sox is dit een goede trade. De outfielders van de Sox hadden dit seizoen bij elkaar maar veertien homeruns geslagen. Yoenis Cespedes sloeg dit jaar alleen al zeventien homeruns. Daarnaast lijkt Fenway Park een zeer goede plek voor de tweevoudig Home Run Derby-winnaar. Naast Cespedes krijgen de Red Sox ook een draft pick van de A’s. De Athletics krijgen naast Lester en Gomes ook geld. 

Jon Lester staat in de American League op de vijfde plaats met een 2.52 ERA. Daarnaast heeft hij tien wedstrijden gewonnen en heeft hij 149 strikeouts, goed voor een zesde plaats in de American League. In zijn laatste acht starts met de Red Sox kreeg Lester slechts zeven runs tegen tegenover 54 strikeouts. Dit seizoen noteerde de linkshandige pitcher nog een career-high tegen de A’s met vijftien strikeouts en sloeg Jonny Gomes, die ook in de deal wordt betrokken, een Grand Slam homerun.

Lester zal aan het eind van het jaar een free-agent worden en zou dus terug kunnen gaan naar de Red Sox. Jonny Gomes, die in 2012 ook al voor de A’s speelde, heeft 22 runs, zes homeruns en 32 RBI dit seizoen. Zijn slaggemiddelde is relatief laag met .234.

Yoenis Cespedes heeft de afgelopen twee jaar steeds minstens 23 homeruns geslagen. Dit jaar staat de teller al op 17 en dit aantal moet zeker gaan stijgen in Fenway Park. Daarnaast heeft hij een slaggemiddelde van .256, 62 runs en 67 RBI.

Wanneer Jon Lester zijn eerste wedstrijd speelt is nog onduidelijk.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen