Jon Lester de nieuwe ace van Chicago Cubs

Door

World Series - St Louis Cardinals v Boston Red Sox - Game One

Na dagenlang steggelen was woensdagochtend de kogel eindelijk door de kerk: Jon Lester tekent voor zes jaar en 155 miljoen dollar bij de Chicago Cubs. De linkshandige werper had de keuze tussen de Cubs, zijn ex-team Boston Red Sox, de San Francisco Giants en naar verluidt de New York Yankees.

Cubs
De ploeg van ex-Red Sox GM Theo Epstein bood uiteindelijk het meeste geld voor Lester. De 155 miljoen dollar in zes jaar is een stuk meer dan de 135 in zes jaar waar de Red Sox volgens bronnen tweede mee eindigden.

De komst van Lester is niet de eerste splash van de Cubs deze off-season. Eerder wisten ze al manager Joe Maddon te strikken.

Lester
De Cubs zijn het derde team van Lester in zijn carrière en in zes maanden. Lester, in 2007 en 2013 World Series winnaar met de Red Sox, verruilde de Sox in de zomer voor de Oakland Athletics, waarmee hij de play-offs haalde.

De 30-jarige Lester is een drievoudige All-Star die als één van de beste lefties in de MLB geldt. Lester had in 2014 een 2.35 ERA verdeeld over de Red Sox en Athletics met 220 strikeouts in 219 innings.

‘Big bat’
Het lijkt er niet op dat de Cubs nu klaar zijn. Theo Epstein gaf van de week aan dat de Cubs na het binnenhalen van Lester ook nog achter een ‘big bat’ aan zullen gaan. Wie dat dan gaat zijn is de vraag, maar het belooft veel goeds voor Cubs fans.

Lees hier hoe het de Cubs in 2014 verging.

Short Hops
* Francisco Liriano keert terug bij de Pittsburgh Pirates. De linkshandige werper gaat akkoord met een driejarig contract ter waarde van 39 miljoen dollar.

* Alberto Callaspo gaat voor één jaar naar de Atlanta Braves.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen