Johnson verslaat Halladay in Miami

Door

Dinsdagavond werd in Miami een duel uitgevochten tussen twee van de beste pitchers in het baseball. De Florida Marlins van Josh Johnson trokken aan het langste eind tegen de Philadelphia Phillies van Roy Halladay, met een eindscore van 2-1.

Johnson werd niet beloond met de overwinning, maar hij scoorde wel de eerste run voor Florida nadat Halladay een walk moest toestaan aan Johnson. De pitcher liet in zeven innings maar één run toe, een home run van Ryan Howard in het begin van de tweede inning. Hij kon zich in de tweede en derde inning uit benarde situaties pitchen.

Halladay liet maar vijf hits toe in acht innings, maar kan maar niet winnen tegen Johnson. Het staat nu 1-3 na vier onderlinge partijen. ,,Ik begin er op te hopen dat hij ergens anders gaat spelen,” zei Halladay. Het verlies eindigde de reeks van 13 opeenvolgende overwinningen tegen teams uit de NL East sinds 5 juli 2010. Het is de eerste keer sinds 29 mei dat hij pitcht in Miami, toen hij zijn perfect game had. Johnson was wel eens de verliezer die avond.

Halladay liet Johnson wandelen in de derde inning en dat leidde tot de gelijkmaker. Het was nog maar zijn achtste van het seizoen. ,,Die walk was inderdaad kostelijk,” zei Halladay. ,,Dat kan ik me eigenlijk nie permiteren. Ik ben er alleszins niet opgetogen van.”

Johnson sprintte daarna naar third base na een double van Chris Coghlan en scoorde op de sacrifice fly van Emilio Bonifacio. In de achtste inning gooide Halladay een wilde pitch, waardoor Omar Infante naar de tweede honk kon. Twee batters later sloeg Coghlan de winnende RBI en Infante scoorde.

Foto: www.mlb4all.com

 

Ook leuk om te lezen