Johnny Football in grote moeilijkheden

Door

Texas A&M v Alabama

Johnny Manziel was afgelopen seizoen de grote revelatie in het college football. De quarterback van Texas A&M won als eerste freshman de Heisman Trophy als beste speler in de sport en de toekomst lachte hem tegemoet. De afgelopen weken begon zijn imago echter af te brokkelen en een mogelijk onderzoek door de NCAA naar illegale inkomsten is vooralsnog het dieptepunt.

Over Manziel, die door vriend en vijand wordt aangeduid als Johnny Football, werd recent de noodklok geluid. Zijn ouders zouden zich grote zorgen maken over zijn mentale gesteldheid en de jonge QB zou moeite hebben met de aandacht die hem ten deel valt. Negatieve reacties op Twitter kon hij niet van zich af schudden en groeiende kritiek van medestudenten plaatsten zijn (soms wat wilde) leven onder een vergrootglas.

Het beeld dat door ESPN’s Wright Thompson over Manziel wordt geschetst is grim: “Mensen aan de buitenkant zien alleen de laatste val: de dronken foto, het gevecht in de kroeg, de boze tweets. Ze zien nooit het langzame verval, dat in iemand’s privéleven begint. Die erosie is nu het belangrijkste onderdeel van Johnny Manziel’s leven, omdat het zijn karakter begint te ondergraven en hem zal vormen tot wie hij zal zijn.”

Leek er even hoop dat Johnny Football door het elkaar aan sympathie en steun zou winnen, dan is dat nu alweer vervlogen. Bronnen van ESPN’s Outside The Lines melden dat de NCAA sinds kort onderzoekt of Manziel substantiële bedragen heeft aangenomen voor het signeren van merchandise. Ongeacht de lopende discussie over het verzwakken van financiële mogelijkheden voor spelers, onder de huidige regelgeving is het nog altijd ten strengste verboden en de zaak zou kunnen leiden tot een langdurige schorsing.

Zijn school ontkent het verhaal vooralsnog. “Johnny heeft ons meerdere keren te kennen gegeven dat hij nooit in cash of andere middelen is gecompenseerd voor het signeren van goederen.” In hoeverre dat waar is zal moeten blijken, want zelfs ESPN opende hun nieuwsbulletin met een veelzeggende zin.

“Johnny Manziel, die niet bepaald onbekend is met twijfelachtige beslissingen naast het veld…”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen