Johnny Football heeft zijn les nog niet geleerd

Door

Rice v Texas A&M

Na de roerige zomer, de vele geruchten en de uiteindelijk lachwekkende schorsing van Johnny Manziel leek de tijd rijp om alle problemen te vergeten en weer te genieten van zijn spel. Niets bleek echter minder waar en Johnny Football blameerde zichzelf en zijn team met kinderachtig gedrag tijdens zijn speelminuten tegen Rice.

Manziel maakte de handgebaren en trash talk richting twee verdedigers van de tegenpartij zelfs zo bont dat de dichtstbijzijnde scheidsrechter niets anders kan doen dan hem te bestraffen voor unsportsmanlike conduct. “Dat was niet zo slim van ‘m,” zei coach Kevin Sumlin achteraf. “Ik hoopte dat ie inmiddels zijn les wel geleerd had.”

ESPN merkte na de wedstrijd via herhalingen op dat Manziel meermaals van ’t veld liep terwijl hij gebaren naar ’t publiek maakte die suggereerden dat hij gerust met ze over geld wilde praten (foto), terwijl hij na wat scheldpartijen met de tegenstander in de lucht zijn handtekening schreef. Een duidelijke hint naar het schandaal dat hem de eerste helft van de wedstrijd aan de kant hield.

Niet bepaald verstandig, oordeelde zijn coach dus, die deze week al druk genoeg was interne problemen. Zeker vier spelers van de Texas A&M Aggies werden vanwege overtredingen van schoolregels voor twee of meer duels geschorst en nog voor de controverse met Manziel werd ’n freshman door de scheidsrechters uit de wedstrijd gehaald.

“We zullen moeten groeien als team en volwassener moeten worden. Individuele acties als deze schaden de ploeg,” concludeerde Sumlin, die aangaf Johnny Football verder niet te straffen voor zijn acties op het veld.

Weer niets geleerd dus.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen