John Hynes nieuwe coach New Jersey Devils

Door

Hynes

John Hynes heeft een contract getekend bij de New Jersey Devils. Hynes is amper 40 jaar en wordt daarmee de jongste coach in de National Hockey League. Ervaring in de NHL heeft hij nog niet. Hynes heeft zich wel al bewezen als coach in de AHL. Hij was vijf seizoenen coach van Wilkes-Barre/Scranton Penguins (het AHL-team van de Pittsburgh Penguins). Met deze ploeg kwalificeerde hij zich ieder seizoen voor de play-offs. Dit jaar bereikten ze de conference semifinals. In het seizoen 2010/2011 werd hij verkozen tot beste coach van het seizoen in de AHL.

Hynes wordt de opvolger van de vorig jaar ontslagen Peter DeBoer. Zijn assistenten namen toen over voor de rest van het seizoen. De Devils hebben de laatste vijf seizoen vier maal de play-offs niet gehaald, met Hynes hopen ze dus zeker beter te doen. Dit seizoen haalden ze 78 punten, 20 punten minder dan de laatste wild card in de Eastern Conference.

Nu de New Jersey Devils hun coach gekozen hebben, is enkel Detroit nog op zoek naar een nieuwe coach. Mike Babcock vertrok daar namelijk naar Toronto. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Jeff Blashill zijn opvolger. Blashill is momenteel nog coach bij de Grand Rapids Griffins, het AHL-team van de Detroit Red Wings.

Ook leuk om te lezen