Joc Pederson: sensationele rookie

Door

JocPederson

Je zou niet het niet zeggen als je hem zo ziet. Hij heeft de uitstraling van een normale tiener, zo eentje waarvan er duizenden de zonovergoten straten van California bewandelen.

Vergis je echter niet. Achter zijn jongensachtige charme schuilt een man met een flinke hamer. Inmiddels heeft hij de bal al zeventien keer hard de tribune ingeslagen. De ene bal vliegt nog verder dan de ander. De gemiddelde afstand die de weggeslagen ballen van Joc Pederson afleggen, is een duizelingwekkende 428 yards.

Sterspeler Matt Kemp werd aan het begin van het seizoen verscheept naar San Diego om plaats te maken voor de eerstejaars sensatie. Voorlopig lost hij de belofte ruimschoots in.

Met zeventien homeruns staat hij op een gedeelde tweede plaats met überslugger Giancarlo Stanton. In het verre veld valt hij ook nauwelijks op een fout te betrappen. Zijn on-base percentage is met .393 meer dan respectabel, en met nog eens vijfendertig maal vier wijd is het eigenlijk niet verwonderlijk dat zijn percentage zo hoog is.

Als er wat aan te merken is op zijn spel is dat hij teveel met drie slag naar de kant gaat. Zijn aantal van vierenzestig is goed voor een derde plaats in de National League. Ook is zijn aantal gestolen honken veel lager dan men verwachtte, immers was hij in Triple-AAA een zogenaamde ‘30-30’ speler. Voor de leken onder ons houdt dat in dat Pederson dertig homeruns combineerde met dertig gestolen honken.

In de schaduw van RBI-machine Adrian Gonzalez heeft hij de laatste paar wedstrijden een uitstekende serie weten neer te zetten. Al vijf wedstrijden achter elkaar verdwijnen de ballen vanaf zijn knuppel gestaag het publiek in. Iets wat pas drie andere Dodger-grootheden is gelukt, namelijk: Matt Kemp, Shawn Green en Roy Campanella. The sky is the limit.

Na Mike Trout en Bryce Harper is de MLB weer een jonge god rijker. Met zijn uitmuntende prestaties heeft hij Kemp nu al doen vergeten. MLB-pitchers zouden er goed aan doen de bal zover mogelijk van het midden van de plaat te gooien. Pederson heeft inmiddels bewezen een dergelijk cadeautje dankbaar in ontvangst te nemen.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen