Jimmy Graham verruilt New Orleans voor Seattle, Ngata naar Detroit

Door

Atlanta Falcons v New Orleans Saints

Hoewel de free agency periode zojuist officieel is begonnen, komt het grootste transfernieuws van de dag uit New Orleans. Volgens Jay Glazer van Fox Sports zal tight end Jimmy Graham de New Orleans Saints verruilen voor de Seattle Seahawks. Ter compensatie sturen de Seahawks center Max Unger en een draftkeuze uit de eerste ronde richting New Orleans, terwijl Seattle in ruil daarvoor nog een draftkeuze uit de vierde ronde van de Saints ontvangt.

Met Graham (28) krijgen de Seahawks de beschikking over één van de meest dynamische tight ends in de NFL. Naar verluidt waren de onderhandelingen al sinds zaterdag onderweg, maar kwam het pas echt op gang toen bekend werd dat Julius Thomas (waar de Seahawks ook interesse in hadden) voor de Jacksonville Jaguars zou gaan kiezen.

Graham tekende vorig jaar nog een contractverlenging van vier jaar ter waarde van 40 miljoen en was in 2014 goed voor 85 receptions en tien touchdowns. De vraag is alleen in hoeverre defensive end Michael Bennett om zal kunnen gaan met zijn nieuwe teamgenoot…

Haloti Ngata naat Detroit
Het aanstaande vertrek van Ndamukong Suh heeft de Detroit Lions snel tot actie gedwongen. Haloti Ngata komt de defensie van Detroit versterken, in ruil krijgt Ngata’s oude werkgever, Baltimore, twee draftkeuzes (vierde & vijfde ronde).

Voor de Ravens biedt de transfer broodnodige ruimte in de salarissfeer, terwijl de Lions per direct een vervanger hebben voor Suh.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen