Jimmy Butler ‘Most Improved Player’ van 2015

Door

JimmyButlerGY

Chicago Bulls-guard Jimmy Butler heeft de titel ‘Most Improved Player’ van dit seizoen gekregen. De 25-jarige geboren Texaan maakt een uitstekend seizoen door in Illinois en heeft zich in de door blessures geplaagde ploeg van Tom Thibodeau ontpopt tot een van de leiders. Butler is de eerste speler van de Bulls die de prijs wint.

Achter Butler werden Draymond Green (Golden State Warrios) en Rudy Gobert (Utah Jazz) de nummers twee en drie, op respectvolle afstand. Butler kreeg in totaal 523 punten, Green moest het stellen met 200 punten en Gobert zat daar vlak achter met 189 punten. Hassan Whiteside, Klay Thompson en Anthony Davis waren ook genomineerd.

Het achtergrondverhaal van Butler is bijzonder. Op zijn dertiende werd hij uit huis getrapt door zijn moeder, waarna hij een tijdje op straat leefde en uiteindelijk opgenomen werd in het huishouden van zijn beste vriend, Jordan Leslie.

Vanuit zijn nieuwe thuis ontpopte Butler zich tot begenadigd basketballer, en in 2011 werd hij als 30e overall gekozen door de Chicago Bulls, die destijds hun (eerste) voorkeur gaven aan Norris Cole. Waar Cole verkaste naar Miami, bleef Butler in Chicago, waar hij uitgroeide tot een gretige en hardwerkende atleet en een publiekslieveling.

Door de blessure van superster Derrick Rose kreeg Butler meer verantwoordelijkheden dit jaar. Hij kweet zich uitstekend van zijn nieuwe taak als starter bij de Bulls. In het reguliere seizoen 2014/2015 speelde hij 62 wedstrijden, scoorde hij gemiddeld 20 punten per wedstrijd, pakte hij bijna gemiddeld 5.8 rebounds en lag zijn vrijeworpenpercentage op ruim 83 %.

Jimmy Butler is, met andere woorden volwassen geworden in de NBA. Zelf zegt hij daarover dat hij respect krijgt van de basketballers om hem heen, maar dat hij zich geen superster voelt. “Ik was weliswaar een All-Star dit jaar, maar ik vind spelen gewoon het belangrijkste dat er is. Ik wil gewoon winnen. Het maakt me niet wat voor label mensen op me plakken. Dat zal me nooit interesseren. Door te winnen hoop ik duidelijk te maken wie ik ben.”

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Bahadir 5 jaar ago

    Jimmy G. Buckets! Dat wij, Bulls fans, nog lang van je mogen genieten. (https://www.youtube.com/watch?v=EAKpm0hGtGQ)

    Vergeet de Splash Brothers. Wij hebben de Slash Brothers; Rose & Butler 🙂

  2. Jelle Achten 5 jaar ago

    Zeker en wel verdiend deze award, deze jongen gaat flink cashen deze zomer

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen