Jets zijn blij met ervaren Tomlinson

Door

In de play-off wedstrijd tussen de New York Jets en de Indianapolis Colts was Jets-running back LaDainian Tomlinson de grote uitblinker. SportAmerika portretteert hem.

Het leek alsof de huidige New York Jets-running back LaDainian Tomlinson zijn hele carrière bij de San Diego Chargers ging doorbrengen. Hij liep er meerdere records bij elkaar,met als hoogtepunt zijn verbazingwekkende 31 touchdowns in 2006 (zijn 2 touchdownpassen nog niet meegerekend). Maar vorig seizoen kwam daar er een einde aan het mooie verhaal in San Diego. Na zijn ietwat teleurstellende resultaten (730 yards, 12 touchdowns) vonden de verantwoordelijken bij de Chargers dat het tijd werd om vernieuwing te brengen, wat ook bleek toen ze running back Ryan Matthews draften.

Tomlinson vertrok naar de New York Jets, gekend voor hun running game, en haalde daarmee meteen de play-offs. De Chargers bleven verbaasd achter. Bij het team uit ‘the Big Apple’ moet Tomlinson het werk delen met running back Shonn Greene, maar die rol blijkt hem uitstekend te bevallen. Dit seizoen was de ‘oude’ krijger goed voor een kleine 1000 yards en 6 touchdowns. In de wild card game tegen de Indianapolis Colts scoorde hij er ook twee. Als veteraan is hij ook perfect om Greene en rookie Joe McKnight de kneepjes van het vak aan te leren.

De running back bracht zijn studentendagen door in Texas Christian University (TCU) waar hij meerdere prijzen verdiende. In 2000 won hij zowel de Doak Walker Award als de Jim Brown Trophy, beiden voor de beste running back in NCAA Football. In hetzelfde jaar eindigde hij vierde in de verkiezing van beste speler van het jaar, de Heisman Trophy, die dat jaar naar quarterback Chris Weinke ging van Florida State. Hij werd in 2001, in de eerste ronde, als vijfde pick, door de San Diego Chargers gekozen gedurende de NFL draft.

Foto: silive.com

Ook leuk om te lezen