Jets winnen in OT van Pats, Chiefs behouden vorm

Door

Fitzpatrick Jets

De wedstrijden van vandaag stonden in het teken van laatste strohalmen en natuurlijk het eerste verlies voor de Carolina Panthers. De Atlanta Falcons waarin in eigen stadion the sterk voor Cam Newton & Co. De QB was minder scherp dan in voorgaande wedstrijden en de defense evenmin. De New York Jets speelden een zeer belangrijke wedstrijd tegen de Patriots en moesten winnen om de wild card hoop levend te houden.

New England Patriots @ New York Jets 20-26 (na overtime)
Een bizarre ontknoping in New York. Na 20-20 bij het vervallen van de reguliere speeltijd vond de coin toss plaats voor overtime. De Pats wonnen en kozen voor het kicken van de bal. Even leek het alsof Slater sneller was met zijn mond dan met zijn gedachte, maar de keuze voor het kicken was bewust. Echter, hij dacht dat ze ook kant mochten kiezen en dat verhaal ging niet op. Het voordeel dat de Pats eventueel zagen, ging daardoor aan hun neus voorbij. De Jets ontvingen de pigskin dus als eerste. Ryan Fitzpatrick had 2:37 en vijf plays nodig om zes punten op het bord te zetten. Einde wedstrijd.

Voor de Jets een zeer belangrijke overwinning. Het tweede team uit New York staat nu op 10-5 en hebben volgende week aan winst (uit bij de Buffalo Bills, waarvan ze eerder dit seizoen verloren) genoeg voor het veilig stellen van een wild card.


Cleveland Browns @ Kansas City Chiefs 13-17

De Browns konden aardig mee met de heren uit Kansas City, maar winst zat er niet in. De Chiefs hebben nu acht wedstrijden op een rij gewonnen en daarmee de play-offs veilig gesteld. En daar hadden weinig een stuiver voor gegeven toen het team na zes weken op 1-5 stond.

Alex Smith gooide twee touchdowns, maar Johnny Manziel oogstte lof met de manier waarop hij vandaag speelde. Vooral zijn 108 rushing yards. In de tweede helft kwam hij los, alleen stond de tijd op de klok in de weg om de comeback af te maken. De Chiefs kwamen in de tweede helft niet meer tot scoren.

Omdat de Steelers verloren van de Ravens, mogen de Chiefs zich verzekeren van play-off football. En in deze vorm horen ze daar ook absoluut in thuis.

Indianapolis Colts @ Miami Dolphins 18-12
Bij een nederlaag was het over en sluiten geweest, maar de Colts grepen hun laatste strohalm door winst in en tegen Miami. Hierdoor blijven ze in de play-off race. Gemakkelijk ging het niet en de verdediging deed in de slotminuten uitstekend werk om de winst naar Indianapolis mee te nemen. Third-stringer Charlie Whitehurst was weer belangrijk voor de Colts, omdat back-up Hasselbeck voor de vierde wedstrijd op een rij met een blessure naar de kant moest.

Houston Texans @ Tennessee Titans 34-6
Gelukkig wisten de Titans in de laatste minuten van de wedstrijd nog een score op het bord te zetten om die nul weg te poetsen. Maar in de eerste drie kwarten kwamen ze er niet aan te pas. Met de ogen op de play-offs gericht waren de Texans (8-7) in Tennessee niet te stoppen.

Voor de Titans (3-12) zit er naar alle  waarschijnlijkheid weer een No. 1 pick in de NFL Draft in het verschiet. Buiten dat, was een ander lichtpuntje dat ze maar één sack om hun oren kregen. Op 1 november, in hun vorige onderlinge duel, waren dat er liefst zeven. Het was JJ Watt die Zach Mettenberger naar de grond werkte, zijn eerste sack na hersteld te zijn van een gebroken pols.

Foto’s: Getty Images (archief)

1 Reactie
  1. Jetsfan 5 jaar ago

    Op NFL.com wordt de mogelijkheid geopperd dat het de Pats beter uitkwam dat de Jets doorgaan dan de Steelers. Ik dacht hier ook even aan toen aan het eind van de eerste helft de Pats de tijd weg lieten tikken terwijl ze nog 2 time-outs en tijd zat voor in ieder geval een kans op een fieldgoal hadden. Ik dacht toen dat ze op zeker wilden spelen na het uitvallen van Vollmer. In de 2e helft gingen ze er echter weer vol voor en risico’s werden niet gemeden. Hierdoor snapte ik niks meer van het weg laten tikken van de tijd in de 1ste helft. En dan in de extra tijd ineens die rare beslissing om eerst te kicken. Maar goed, ik ben blij met de overwinning. De 5e op rij, maar een Jetsfan weet wat het is om op het laatste moment de zaak te verknallen, dus ik wacht nog een weekje met juichen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen