Winnipeg legt eerste aanvalslinie langer vast

Door

Ottawa Senators v Winnipeg Jets

De Winnipeg Jets hebben de aflopende contracten van hun eerste lijn van het afgelopen seizoen langdurig verlengd. Blake Wheeler tekende een zesjarig contract ter waarde van 33,6 miljoen dollar. Eerder deze week tekende Bryan Little al een vijfjarig contract ter waarde van 23,5 miljoen dollar. Hun lijnmaatje en aanvoerder Andrew Ladd ligt nog drie jaar vast.

Een belangrijke reden voor Wheeler om zijn contract te verlengen, was zijn vertrouwen in de moves die de Jets voor aankomend seizoen maakte. Een andere reden is het vertrouwen dat beide partijen in elkaar hebben. Winnipeg miste het afgelopen seizoen net aan de play-offs (negende in de Eastern Conference). Aankomend seizoen mogen de Jets het in de Western Conference proberen.

Versterkingen

Hoewel de Jets deze zomer Alexander Burmistrov verloren aan Ak Bars Kazan uit de KHL, is Wheeler ervan overtuigd dat het volgend seizoen anders zal gaan met de Jets. Michael Frolik kwam over van de Chicago Blackhawks en Devin Setoguchi verliet de Minnesota Wild voor een dienstverband in Canada. “Beide zijn geweldige aanwinsten. Het zijn twee spelers die hebben aangetoond aanvallend iets toe te kunnen voegen. En, Frolik heeft net een Stanley Cup gewonnen,” aldus Wheeler. “Ik geloof dat er voor deze groep mooie dingen te gebeuren staan.”

Arbitrage

De als vijfde gekozen aanvaller in de draft van 2004 is ook blij dat hij met zijn contractverlening salarisarbitrage ontloopt. Wheeler was een restricted free agent en spelers met die status die voor maandag geen nieuw contract ondertekenden, maar wel een gelijkwaardig contractvoorstel aangeboden hebben gekregen, komen in salarisarbitrage terecht. Wheeler maakte dit in Boston eerder mee en dacht daar met weinig plezier aan terug. “Het is nooit leuk om met beleidsbepalers aan tafel te zitten en bepaalde dingen te horen.”

Defensieve problemen

Met de verlenging van Wheeler zijn de Jets aanvallend op goede sterkte, maar de ploeg lijkt vooral in de defensie nog te moeten verbeteren. Ron Hainsey en Zach Bogosian tekenden nog geen nieuw contract, maar werden ook nog niet vervangen. Beide verdedigers speelden gemiddeld meer dan twintig minuten per wedstrijd, maar bezitten over een aflopend contract. De defensie stond vorig seizoen 25ste voor wat betreft het aantal tegendoelpunten per wedstrijd en voor komend seizoen lijkt dat vooralsnog wederom het grootste zorgenkindje. Positief is het dat het er op lijkt dat Jacob Trouba, negende keuze in de draft van 2012, klaar lijkt om volgend seizoen zijn entree in de NHL te maken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen