Jets halen Vick en ontdoen zich van Sanchez

Door

Philadelphia Eagles v Oakland Raiders

Michael Vick heeft een contract getekend bij de New York Jets. De free agent zal waarschijnlijk de startende quarterback zijn voor Geno Smith, die vorig seizoen de aanvalsleider in New York was.

Nu Vick binnen is hebben de Jets ook Mark Sanchez zijn release gegund. ‘Sanchize’ raakte in de pre-season geblesseerd en onderging nadat hij de blessure tijdens zijn revalidatie verergerde onder het mes en miste het gehele seizoen.

Vick
De 33-jarige Vick brengt elf jaar ervaring mee naar New York. De afgelopen vijf seizoenen speelde hij voor de Philadelphia Eagles, waar hij vorig seizoen het onderspit moest delven in de quarterbackstrijd met Nick Foles.

Voor zijn stint in Philadelphia miste Vick twee seizoenen, omdat hij opgesloten zat wegens zijn onderdeel bij een hondenvechtschandaal.

Jets
De Jets zijn bezig de aanval een nieuwe impuls te geven. Eerder dit off-season werd Eric Decker al gecontracteerd. Buiten Decker en Vick is de aanval echter dunnetjes bezaaid qua talent.

Sanchez
Mark Sanchez begon zijn carrière veelbelovend bij de Jets, maar kon de afgelopen seizoenen niet overtuigen. Het dieptepunt bereikte hij tegen de New England Patriots op Thanksgiving 2012 tijdens de fameuze ‘buttfumble’, hieronder prachtig ontleed door ESPN Sports Science:

De 27-jarige Sanchez is nu een free agent en zal waarschijnlijk door een ander team opgepikt worden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen