Jeter zesde op all-time career hits list

Door

Cleveland Indians v New York YankeesDe New York Yankees leden gisteren een 0-3 thuis tegen de Cleveland Indians. Ze hadden geen antwoord op het sterke werpen van Corey Kluber (zes innings, vier hits, één vrije loop en tien keer drie slag) en de bullpen van de Indians, en hierdoor liep de achterstand op de koplopers van de American League East, de Baltimore Orioles, op tot zes wedstrijden. De bezoekers legden de basis voor de overwinning in de tweede inning, toen rookie Jose Ramirez met zijn eerste homerun in de majors twee punten binnensloeg.

Leading off

Toch was er een lichtpuntje gisteravond voor de Bronx Bombers. In de zesde inning sloeg Derek Jeter een infield single, wat zijn 3.431e hit uit zijn carrière betekende. Hiermee passeert hij Honus Wagner en bezet hij nu alleen de zesde plek op de all-time career hits list. Op deze positie zal hij zijn loopbaan naar alle waarschijnlijkheid ook afsluiten. De Captain is bezig aan zijn laatste seizoen en het verschil met de vijfde plek (Tris Speaker) bedraagt 84 honkslagen.

Three Strikes

* De ontmoeting tussen de Boston Red Sox en Los Angeles Angels was een regelrechte marathonpartij. Na negen innings stond de stand op 3-3, waardoor er dus verlengd moest worden. De BoSox leken de wedstrijd vervolgens in de veertiende inning te beslissen, na een sac fly van David Ortiz. Junichi Tazawa kon de voorsprong echter niet vasthouden in de gelijkmakende helft van de inning, waardoor beide ploegen hun strijd door moesten zetten. Uiteindelijk maakte Albert Pujols een einde aan deze wedstrijd van 6 uur en 31 minuten door in de 19e (!) inning de bal het stadion uit te slaan.

* Caleb Joseph heeft de juiste vorm te pakken. De catcher van de Baltimore Orioles, die dit seizoen veel speeltijd krijgt in verband met blessure van vast catcher Matt Wieters, sloeg gisteren voor de vijfde achtereenvolgende wedstrijd een bal over de hekken. Met zijn two-run homer bracht hij zijn ploeg gisteren op een 3-2 voorsprong in de wedstrijd tegen de St. Louis Cardinals. De O’s wonnen uiteindelijk met 10-3.

* De trade deadline ligt alweer even achter ons, maar de Los Angeles Dodgers zijn nog niet helemaal tevreden over hun huidige pitching staff. Mede door blessures van Josh Beckett, Paul Maholm en Chris Perez maakte de ploeg uit Californië gisteren een trade met de Minnesota waarbij de voormalige all-star Kevin Correia naar de Dodgers gaat in ruil voor geld of een later te bepalen speler. De Dodgers trokken eerder deze week ook pitcher Roberto Hernandez al aan in een deal met de Philadelphia Phillies.

Seventh-inning stretch

Dustin Pedroia was goed bij de les en wist tijdens dezelfde play twee honken te stelen

Knappe vangbal van Kevin Frandsen

Nog een mooie verdedigende actie, dit keer van Alexei Ramirez die Robinson Cano van de honken houdt

Standings

Standings

Going Dutch

  • Xander Bogaerts sloeg nul uit vijf maar was wel goed voor een RBI in de marathonpartij tegen de Angels;
  • Jonathan Schoop sloeg twee uit vier en scoorde twee runs;
  • Didi Gregorius ging een uit vier, met een RBI en een run, in de 14-4 overwinning van zijn Diamondbacks op de Colorado Rockies.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen