Jeter voor het eerst sinds 8 jaar op DL

Door

De liefhebbers van historische honkbalmomenten moeten even geduld betrachten: de 3000ste hit in de Major League van Derek Jeter laat nog even op zich wachten. De korte stop werd dinsdag door zijn werkgever New York Yankees op de DL van vijftien dagen geplaatst, vanwege een spierverrekking in zijn kuit.

Een geblesseerde Jeter is overigens voorwaar een unicum. Slechts vier keer eerder was hij in het verleden geblesseerd genoeg om op de disabled list te worden geplaatst. De laatste keer dateert al weer van 2003.

De bijna 38-jarige Jeter zou reglementair weer inzetbaar zijn op 29 juni, als zijn ploeg een series afwerkt met de Milwaukee Brewers. Het is vooralsnog echter afwachten hoe zijn blessure zich houdt. De Yankees verwachten dat hij zich de eerstkomende tien dagen in ieder geval niet met honkbal-activiteiten kan bezighouden.

,,Laat hem eerst maar eens fit worden, dan zien we daarna wel weer verder”, aldus manager Joe Girardi.

Niet alleen voor de fans van de Yankees, en uiteraard voor Jeter zelf, is de blessure een bittere teleurstelling. Voor de oprechte honkballiefhebbers in Chicago en Cincinatti is het dat evenzeer. Die hadden namelijk goede hoop dat Jeter z’n 3000ste hit in hun ballpark zou slaan. De kortestop (slechts 27 honkballers gingen hem voor) is nog slechts zes hits verwijderd van deze historische mijlpaal.

Jeter zal overigens, evenals de andere Yankees-geblesseerden, afreizen naar Tampa, Florida om te worden behandeld. Niet dat hij daarom zal malen: in het off season woont Jeter in Tampa.

Foto: msn.foxsports.com

Ook leuk om te lezen