Jermain Defoe wil vertrekken uit MLS

Door

 

Tottenham Hotspur FC v FC Sheriff - UEFA Europa League

Het lijkt erop dat binnenkort de wegen van Jermain Defoe en Toronto FC gaan scheiden. De 31-jarige aanvaller zou zijn peilen hebben gericht op een terugkeer naar de Engelse Premier League.

Volgens Engelse media zal Defoe de komende dagen gaan onderhandelen met Toronto FC over een contract-ontbinding. Zodoende kan de oud-speler van Tottenham Hotspur transfervrij naar een Premier League club vertrekken. Toch zal Defoe alles op alles moeten zetten als hij nog voor januari wil vertrekken bij Toronto FC. Bij de Canadese club heeft hij nog een contract voor 3,5 jaar, en betaalde Toronto FC in januari nog 6 miljoen dollar om Defoe over te nemen van Tottenham.

Tottenham Hotspur v Crystal Palace - Premier League
Defoe was jarenlang bij Tottenham Hotspur uitblinker in de Premier League

Deze feiten maken het moeilijk voor Defoe om zijn contract te laten vernietigen. Mogelijk zal er een grote afkoopsom op tafel moeten komen, wil de Engels-international vertrekken. Deze zomer was Defoe al actief opzoek naar een nieuwe club, maar zag hij last-minute deals naar Queens Park Rangers en Leicester City mislukken.

De 31-jarige spits baalt dat zijn gewenste transfers mislukten, en zou nu per direct zijn contract willen ontbinden. Of Toronto FC (makkelijk) wil meewerken is nog maar de vraag. Aangezien hij nog een contract heeft voor 3,5 jaar, zal hij met een flinke afkoopsom op tafel moeten komen.Mocht een contract-ontbinding niet lukken, dan zal Defoe in januari alsnog opzoek gaan naar een nieuwe club. Toronto FC weet dat Defoe weg wil, en zal samen met de Engelse topschutter in gesprek gaan over de verdere toekomst van Defoe.

 Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen