Jazz verzekeren zich van de play-offs

Door

 

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Phoenix Suns at Utah Jazz, 88 – 100

Met de winst op de Phoenix Suns hebben de Utah Jazz zich verzekerd van de play-offs en kan de ploeg uit Phoenix zich al gaan richten op het volgend seizoen.

In een wedstrijd met een echte play-off atmosfeer was Paul Millsap de grote man met 26 punten, geen enkele andere speler kwam in deze wedstrijd boven de twintig punten. De Suns hadden hun topscorer in de persoon van Jared Dudley die vijftien punten scoorde. Nash volgde hem op de voet met één punt minder maar deelde daarbij wel nog elf assists uit.

Door de laatste vier wedstrijden op rij te winnen zijn de Hawks de Suns net voor de eindstreep voorbij gegaan die hun laatste twee partijen hebben verloren. De ploeg uit Phoenix staat met nog één wedstrijd voor de boeg op een negende plaats en is door het verlies tegen de Hawks niet meer in staat deze ploeg te achterhalen.

Los Angeles Clippers at Atlanta Hawks, 102 – 109

Het verlies van de Clippers betekent de definitieve derde plaats voor die andere club uit Los Angeles, de Lakers. Doordat de Clippers niet bij machte waren de Hawks van zich af te houden leggen de Lakers beslag op de titel in de Pacific division. De Hawks daarentegen zijn de Boston Celtics tot op één wedstrijd achterstand genaderd en houden de hoop levend de vierde plaats van de Celtics over te nemen.

Topscorer in de wedstrijd was Blake Griffin met 36 punten waar Chris Paul er nog 34 aan toevoegde voor de Clippers. Zij konden echter niet voorkomen dat Joe Johnson 28 punten scoorde waaronder een driepunter met nog 37 seconden te gaan die de Clippers de definitieve nekslag gaf. Jeff Teague voegde hier nog 21 punten aan toe maar de wedstrijd werd mede gewonnen door de uitstekende bank van de Hawks. De bank van de ploeg uit Atlanta maakte 32 punten in tegenstelling tot de tweede garnituur van de Clippers die slechts tot een totaal van negentien punten kwam.

Miami Heat at Boston Celtics, 66 – 78

Dankzij het verlies van de Miami Heat tegen en in Boston hebben de Bulls definitief beslag weten te leggen op de eerste plaats in de Eastern conference.

In een weinig enerverende wedstrijd moesten we het doen zonder de drie supersterren van de Miami Heat. En ook bij de Heat was het alleen Paul Pierce van “de grote vier” die binnen de lijnen kwam waar hij slechts acht punten maakte in nog geen achttien minuten speeltijd. Kevin Garnett bleef aan de kant wegens heuplachten terwijl Rondo last blijft houden van zijn onderrug. Ray Allens naam verscheen niet eens op het scorerssheet voor aanvang aan de wedstrijd wat bij Miami het geval was voor Bosh.

Sacramento Kings at Oklohoma City Thunder, 110 – 118

New Orleans Hornets at Golden State Warriors, 83 – 81

Ook leuk om te lezen