Jason Kidd nieuwe coach Brooklyn Nets

Door

New York Knicks v Phoenix Suns

De Brooklyn Nets hebben Jason Kidd aangetrokken als hun nieuwe coach. Eigenaar Mikhail Prokhorov en General Manager Billy King maakten de beslissing nadat Brian Shaw, assistent-coach van de Indiana Pacers, in een ruim vier uur durend gesprek niet kon overtuigen. De 40-jarige Kidd beëindigde dit seizoen zijn loopbaan bij de New York Knicks.

“Kidd heeft een lange en legendarische geschiedenis met de Nets en de stad New York”, aldus Prokhorov. “Hij heeft de honger die wij nodig hebben. Als speler heeft hij alles bereikt wat wij als Brooklyn Nets hopen te bereiken. Welkom thuis, Jason.” Kidd speelde tussen 2001 en 2008 voor de New Jersey Nets en leidde zijn ploeg naar twee NBA Finals (2002, 2003). De spelverdeler was goed voor 14.6 punten, 9.1 assists en 7.2 rebounds per wedstrijd.

Hoewel de interesse van Prokhorov in eerste instantie uit ging naar Phil Jackson en Doc Rivers, heeft hij vertrouwen in het project Kidd. De Nets hebben vooral gekeken naar het succes van coach Marc Jackson bij de Golden State Warriors.

Kidd zal een driejarige verbintenis tekenen met een optie voor een vierde seizoen. Lawrence Frank, ontslagen bij de Detroit Pistons en ex-coach van de Nets, en Tim Grgurich worden genoemd als assistenten om de rookie coach te ondersteunen.

naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen