Jared Allen kiest voor de Bears

Door

Chicago Bears v Minnesota Vikings

Nadat eerder defensive end Julius Peppers Chicago verruilde voor divisierivaal Green Bay Packers, hebben de Chicago Bears zijn vervanger ook binnen de eigen divisie gezocht. Voormalig Minnesota Viking defensive end Jared Allen tekende zojuist een vierjarig contract bij de Bears.

Cap space
Allen leek vorige week dicht bij een overgang naar regerend kampioen Seattle Seahawks en ook de verliezend Super Bowl-finalist Denver Broncos leken een serieuze kandidaat om Allen in te lijven. Dat hij vandaag alsnog door de Bears gepresenteerd kon worden komt dan ook voor velen als een verrassing. De Bears waren aanvankelijk door gebrek aan salary cap-ruimte uitgewinkeld op de markt voor free agents. Een herstructurering van het kersverse contract van quarterback Jay Cutler zorgde echter voor wat flexibiliteit, waardoor Allen alsnog kon worden binnengehengeld.

22 sacks in één seizoen
De 31-jarige Allen maakte in 2004 zijn NFL-debuut voor de Kansas City Chiefs. Na vier seizoenen verruilde hij in 2008 Kansas City voor de Twin Cities en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de defensie van de Vikings. In totaal speelde Jared Allen 157 wedstrijden in de NFL waarin hij goed was voor 128.5 sacks, waaronder een monsterseizoen in 2011 met maar liefst 22 sacks. Sinds 2006 heeft Allen nooit minder dan 11 sacks per seizoen gemaakt. Vijfmaal werd hij uitverkozen voor de Pro-Bowl. In Chicago zou hij de komende 4 jaar 32 miljoen dollar kunnen gaan opstrijken, waarvan 15,5 miljoen gegarandeerd.

Ook leuk om te lezen