Jansen lijkt oude vorm terug te krijgen

Door

Kenley Jansen keerde eind juni terug van de disabled list, waar hij vanwege een peesontsteking in de schouder op terecht was gekomen, en lijkt sindsdien weer op de pitcher die vorig jaar als rookie reliever slagmensen van de National League domineerde.

Ook dinsdagnacht kwam Jansen in actie. De Dodgers, die aan een matig seizoen bezig zijn en veel afleiding hebben dankzij de onrustige situatie rondom eigenaar Frank McCourt, speelden op dinsdag een matige wedstrijd tegen de New York Mets.

Bij een 6-0 achterstand mocht Jansen de heuvel beklimmen in de negende inning. Hij kwam daarin totaal niet in de problemen en schakelde zelfs alle drie zijn tegenstanders direct uit.

Sinds zijn terugkeer op 18 juni gooide Jansen acht opeenvolgende shutout innings, waarin hij negen keer drie slag gooide en slechts drie keer vier wijd. Dankzij deze sterke reeks werkte hij zijn ERA omlaag in de richting van een respectabel getal. Van 6.43 is zijn ERA nu al gedaald naar 4.66. Nu is het afwachten of hij zijn mooie reeks kan voortzetten.

Foto: cdn.bleacherreport.net

Ook leuk om te lezen