James ‘outstanding’ in winst tegen Bryant

Door

Donderdagnacht had in Miami de clash tussen de Heat en de Lakers plaats. Wedstrijd in de wedstrijd was het duel tussen LeBron James en Kobe Bryant. James trok aan het langste eind met een typische prestatie terwijl Bryant zijn motor nooit echt op gang kreeg.

Het duel tussen beide ploegen is sinds vorig seizoen telkens opnieuw een echte hype. De Heat beschikken natuurlijk over de ‘Big Three’ terwijl de Lakers…de Lakers zijn. Vorig seizoen wonnen de Heat beide ontmoetingen en ook deze keer waren ze te sterk voor hun rivalen uit LA. Miami won met 98-87 maar het niveauverschil was groter dan de uitslag doet vermoeden.

De wedstrijd werd op voorhand gedeeltelijk onthoofd door de afwezigheid van Dwayne Wade, die al een tijdje sukkelt met zijn enkel. Maar een duel Kobe-LeBron spreekt altijd tot de voorbeelding. Kobe is ondertussen 33 maar nog steeds top in alles wat hij doet. James is een pak jonger en wordt aanzien als de meest complete basketbalspeler van het moment, misschien zelfs de meest complete ooit. Beide heren stonden bovendien op de eerste twee plaatsten van de scoringsranglijst. Bryant was tot dan goed voor 31 punten per wedstrijd, James voor 30.

Een andere interessant feit vooraf was de hereniging van LeBron James met ex-coach Mike Brown. Brown was een aantal seizoenen coach van de Cleveland Cavaliers en zag met eigen ogen hoe James zou ontwikkelde.

De eerste helft verliep dramatisch voor Kobe Bryant. De ster van de Lakers kon amper één van zijn acht schoten maken en ging de rust in met slechts 6 punten. De Lakers konden slechts 31% van hun schoten maken. James en de Heat daarentegen speelde wel op een hoog niveau van bij de start. LeBron tekende voor 13 punten en 6 assists bij de rust en de Heat speelden sterke defense in het tweede kwart, dat ze wonnen met 27-17.

Ook in de tweede helft nam Miami al snel de controle over, onder impuls van LeBron. Die blockte een layup van Matt Barnes langs achteren, één van zijn typische ‘chase down blocks’. Aan het einde van het derde kwart was het verschil 21 punten en een korf van Udonis Haslem aan het begin van het vierde gaf de Heat hun grootste voorsprong met 23 punten.

Opeens sputterde de motor van de Heat even terwijl die van Kobe Bryant aansloeg. Via hem en Pau Gasol keerden de Lakers terug tot 10 punten (94-84) maar dichter dan dat zouden ze niet komen. Bryant maakte uiteindelijk 24 punten, waarvan 14 in het vierde kwart. Hij was ook nog goed voor 5 rebounds en 7 assists.

James eindigde de wedstrijd met 31 punten, 8 rebounds, 8 assists, 4 steals en 3 blocks. Voor hem een typische prestatie, voor anderen buitenaards.

De Heat hebben nu tien keer gewonnen in veertien wedstrijden, de Lakers tien keer in zestien wedstrijden. Beide ploegen blijven dus meedraaien aan de top in hun conferences. De Lakers moeten wel hun prestaties ‘on the road’ gaan verbeteren want ze konden tot nu toe slechts één uitwedstrijd winnen.

Volgende halte voor de Lakers vrijdag in Orlando tegen de Magic van Dwight Howard. Voor de Heat zaterdag thuis tegen de Sixers.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen