James leidt Heat naar revanche op Thunder

Door

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Miami Heat heeft zich in eigen huis gerevancheerd op Oklahoma City Thunder voor de nederlaag die het anderhalve week geledne leed. De Heat waren in Miami onder leiding van LeBron James met 98-93 te sterk voor de Thunder. James was vanaf de eerste minuut ijzersterk en tekende in de eerste helft voor 23 van zijn 34 punten. In de tweede helft was hij meer de man van de assists en uiteindelijk eindigde hij op 34 punten, 10 assists, 7 rebounds en 4 steals.

Kevin Durant kon James met 30 punten redelijk volgen, maar gecombineerd met 4 rebounds, 3 assists en maar liefst 9 turnovers moest hij het afleggen tegen zijn rivaal. Daarnaast miste Durant met iets minder dan 17 seconden op de klok de kans om de wedstrijd bij een stand van 96-93 in het voordeel van Miami gelijk te trekken.

Het was een duel op het scherpst van de snede, maar waar de Heat in uitduels de energie vaak niet op kunnen brengen, lukte dat thuis wel. Aan het eind van het tweede kwart was er een opstootje naar een harde fout van Kendrick Perkins op Dwyane Wade, meteen gevolgd door een flagrant foul van Russell Westbrook op LeBron James, die vrij naar de basket ging voor een dunk maar naar beneden werd getrokken door Westbrook.

In het vierde kwart verkwanselde Miami, met James op de bank, in drie minuten tijd een voorsprong van zeven punten. Op het moment dat James terug in het veld kwam stonden de Heat met een punt achter. Maar LeBron nam het heft meteen in handen en was met twee goede assists op driepunters van Shane Battier, gevolgd door zes achtereenvolgende punten verantwoordelijk voor de ommekeer. Durant probeerde de nederlaag nog uit alle macht te voorkomen, maar daar slaagde hij niet in.

De zege van Miami was de zeventiende thuiszege op rij voor de Heat, maar betekende voor de Thunder de eerste keer sinds januari dat ze twee duels op rij verloren. Als gevolg van de nederlaag staan de Thunder nu op gelijke hoogte in aantal verliespartijen met de enig overgebleven concurrent in het westen, San Antonio Spurs. Beide teams verloren veertien maal. Miami staat ondanks de zege nog steeds een verliespartij achter op de oostelijke nummer één Chicago Bulls.

Highlights Miami Heat vs. Oklahoma City Thunder

Ondertussen was regerend NBA-kampioen Dallas Mavericks in de strijd om de playoff-plaatsen in het westen een maatje te groot voor Memphis Grizzlies. De twee teams staan respectievelijk op de zesde en vijfde plaats, maar hebben de hete adem in de nek van de teams op de plaatsten zeven en acht en ook enkele ploegen daarachter. De Mavs waren aan de hand van de 23 punten van Dirk Nowitzki met 95-85 te sterk voor de Grizzlies, waar O.J. Mayo met 17 punten topscorer werd.

Overige uitslagen:

Toronto Raptors @ Philadelphia 76ers 98-78

Indiana Pacers @ Washington Wizards 109-96

Charlotte Hornets @ Atlanta Hawks 93-120

Cleveland Cavaliers @ Milwaukee Bucks 98-107

Denver Nuggets @ New Orleans Hornets 92-94

Golden State Warriors @ Minnesota Timberwolves 97-94

Phoenix Suns @ Utah Jazz 107-105

New Jersey Nets @ Portland Trail Blazers 88-101

Ook leuk om te lezen