James, Heat pakken ook Game 2 tegen Nets

Door

BannerPlayoffs

Game 2 tussen de Miami Heat en Brooklyn Nets was een stuk spannender, maar kende hetzelfde resultaat: een zege van de Heat, 94-82. LeBron James noteerde 22 punten, Chris Bosh kwam tot achttien punten en zes rebounds voor Miami, dat al weer zijn achtste play-offwedstrijd op een rij won en daarmee een clubrecord evenaarde. Game 3 is zaterdag in New York, is het al over en uit voor de Nets?

Brooklyn kon drieënhalve kwart goed mee, voor een groot deel dankzij een uitstekend schietende Mirza Teletovic die zes van zijn negen driepuntspogingen benutte op weg naar 20 punten. Shaun Livingston eindigde met vijftien punten, Paul Pierce en Joe Johnson waren beiden goed voor dertien punten. Maar waar Kevin Garnett in Game 1 voor het eerst in zijn loopbaan 0 punten in een play-offwedstrijd (139 duels) noteerde, was het deze keer Deron Williams (0 om 9) die niet tot scoren kwam. De voorgaande 663 wedstrijden (play-offs en reguliere seizoen) lukte hem dat wel. En een scorende Williams hadden de Nets in de slotfase goed kunnen gebruiken.

Miami nam met nog zes minuten te spelen dankzij driepunters van Mario Chalmers (elf punten) en Ray Allen (dertien punten) voor het eerst een noemenswaardige voorsprong van 85-77 en Brooklyn bleek niet meer bij machte dat gat te dichten. Het verzet was gebroken toen Miami met nog 3.39 minuten te gaan ook nog 100 seconden lang in balbezit bleef.

James maakte afgelopen nacht opnieuw het verschil en liet halverwege het derde kwart maar weer eens zien wat een freak van een atleet hij is:

Tot slot de samenvatting:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen