James en Wade te goed voor Celtics

Door

 

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Boston Celtics @ Miami Heat 79-93 (stand: 0-1)

De Celtics waren nog maar net klaar met de Sixers en ze moesten zich al opmaken voor een ‘clash’ met de Heat. Het was dan ook geen verrassing dat de Heat de overwinning in Game 1 uit de brand sleepten. LeBron James en Dwyane Wade waren simpelweg te goed en de Heat maakten het Rajon Rondo vreselijk lastig.

De Heat schoten sterk uit de startblokken en vooral LeBron ‘had it going’. Hij maakte een zalig alley-oop via een pass van Mario Chalmers en maakte een paar shots in de post ondanks defense van Paul Pierce. De Celtics leken nergens in het eerste kwart met amper elf punten. Het tweede kwart was anders. De Celtics kwamen via Pierce en Garnett helemaal terug. De stand bij de rust was dan ook 46-46.

Maar opnieuw kwamen de Heat sterk uit de kleedkamers en pakten het derde quarter met 26-15. Dwyane Wade zorgde er met tien punten in het vierde quarter voor dat de Celtics niet meer terugkwamen. Wade eindigde de wedstrijd 22 punten en 7 assists, LeBron had 32 punten en 13 rebounds. Bij de Celtics had Rondo 16 punten, 9 rebounds en 7 assists, Garnett 23 punten en 10 rebounds maar Paul Pierce amper 12 punten.

Opvallend was ook dat de Heat de ‘rebounding battle’ wonnen met 48-33 en dat de Celtics drie technische fouten aan hun broek kregen. Doc Rivers, Ray Allen en Rondo verloren hun kalmte, geen goed teken voor de Celtics. Game 2 is woensdag opnieuw in Miami.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen