Jameis Winston geschorst tegen Clemson

Door

Jameis Winston

Heisman-trofee winnaar Jameis Winston is door de Florida State University geschorst voor de belangrijke wedstrijd tegen Clemson vanwege ‘aanstootgevend en kwetsend gedrag’. De quarterback schreeuwde afgelopen dinsdag midden op de campus van FSU de viral tekst ‘F*** her right in the p****’, en natuurlijk kwam dit incident al snel op alle sociale media.

De school liet eerder nog weten dat Winston voor één helft geschorst zou zijn. FSU-coach Jimbo Fisher reageerde toen geïrriteerd naar de media:

“You can’t make certain statements that are derogatory or inflammatory to any person, race or gender. You have to understand that. You have to be very intelligent about what you say, [because] it matters.”

Gisteren besloot FSU de veelbelovende ster van de Seminoles voor de gehele wedstrijd te schorsen. De school zei in een verklaring:

“Based upon the results of the continuing investigation of Tuesday’s incident involving Jameis Winston, we have decided to not play him for the entire game against Clemson on Saturday night.”

Sophomore Sean Maguire is nu de plaatsvervanger van Winston bij de Noles in de belangrijke match-up in de ACC.

Jameis Winston staat in vrijwel alle 2015 NFL ‘mock drafts’ op nummer één, maar zijn gedrag buiten het veld en de recente ontwikkelingen in de NFL kunnen dit nog wel eens gaan beïnvloeden. In het verleden is hij al verdachte geweest in een verkrachtingszaak, is hij gepakt toen hij krabbenpoten stal uit een supermarkt, zijn er geruchten dat hij een cola jatte bij een Burger King en is hij ook al een keer ondervraagd toen hij verdacht rondliep op de campus van FSU met een BB gun. Eén ding is in ieder geval zeker, zijn gedrag zal de komende tijd heel sterk onder de loep genomen worden door alle teams die eventueel een nieuwe quarterback nodig hebben in 2015.

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Mickel 6 jaar ago

  College GameDay vond het nodig om een halve uitzending aan dit nieuws te verspillen. Ik ben het er overigens mee eens dat Jameis direct voor een hele wedstrijd had moeten worden geschorst. Coach Lou Holtz zei dat hij in een halftime show dat hij hem meerdere wedstrijden zou hebben geschorst. De actie van Winston is Heisman-winner onwaardig!

  Complimenten voor het artikel.

  – Mickel (@ReMicksed)

 2. Michael Feith 6 jaar ago

  Ik vond de reactie van Tebow heel netjes. Winston heeft gewoon een voorbeeldfunctie en als hij dat niet oppakt gaat hij niet ver komen in de draft, iets wat zijn einddoel zou moeten zijn.

  http://espn.go.com/video/clip?id=espn:11556135

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen